Annelies Schreuder (79) is al jaren donateur. Ook heeft ze Wilde Ganzen opgenomen in haar testament. “Geven aan goede doelen zit in mijn karakter.”

“Op mijn 75e verjaardag heb ik vrienden en familie gevraagd te doneren voor een project in Sri Lanka. Als je op zo’n leeftijd komt als ik, dan heb je niks meer nodig. Ik heb het niet heel luxe, maar ik heb het goed. Wat moet ik dan nog vragen? Ik heb in het Wilde Ganzen magazine een project uitgezocht waarbij weduwen een training kregen om land te bewerken en dieren te verzorgen. Dat vind ik belangrijk. Ik geef het liefst aan projecten voor vrouwen en meisjes. Zij hebben het niet gemakkelijk. Als er oorlog is, blijven de vrouwen vaak alleen achter of ze zijn zelf slachtoffer. Tijdens mijn verjaardag heb ik toen een paar honderd euro opgehaald. En het mooie was dat ik later nog informatie kreeg opgestuurd over de afronding van dit project. Dat vind ik het fijne van Wilde Ganzen. De projecten zijn klein en concreet.

Op mijn 75e verjaardag heb ik vrienden en familie gevraagd te doneren voor een project in Sri Lanka.

Toen een tijdje geleden mijn executeur overleed, moest ik op zoek naar een nieuwe testamentuitvoerder. Dan ga je ook weer nadenken over de vraag aan wie je je erfenis nalaat. Ik heb geen kinderen en in mijn familie heeft iedereen het goed. Vandaar dat ik een paar goede doelen heb uitgezocht en persoonlijk contact heb gehad over nalaten met Emmy Janssen van Wilde Ganzen. Bij de notaris heb ik vervolgens een testament opgemaakt. Je moet er even voor gaan zitten, maar ik ben blij dat het nu geregeld is.

Geven aan goede doelen zit in mijn karakter. Ik vind dat we moeten zorgen voor mensen die het minder hebben dan wij en dat je moet delen wat je hebt. Ik zocht voor dit gesprek naar een goede metafoor en kwam uit bij een kaars. Bij een kaars hoort een vlam en doneren is die vlam. Het verspreidt licht. Het is in deze wereld soms zo moeilijk om het goede te blijven zien. Maar door die kaars hoop ik dat er meer gelijkheid in de wereld ontstaat.”

Wilt u net als mevrouw Schreuder Wilde Ganzen opnemen in uw testament? Klik hier voor meer informatie.