Derrick Brouwn woont met zijn vrouw Claudia, zonen Jesse en Olivier en hond Kerel in Oosterhout en steunt Wilde Ganzen sinds 2015. 

“Ik lijk op mijn moeder, die is ook altijd begaan met anderen. Als de buurvrouw vroeger bij haar aan de bel trok omdat ze te weinig geld had om eten te kopen, nodigde mijn moeder het gezin uit om bij ons te komen eten. Er zijn in de wereld zoveel mensen die niet genoeg hebben om rond te komen, terwijl er ook heel veel mensen zijn die zat vermogen hebben en alleen maar meer willen. Als ik in het onderhoud van mijn gezin kan voorzien en ik heb geld over, waarom zou ik dan niet iemand anders daarmee helpen?

"Projecten voor kinderen spreken mij het meest aan."

Daarom steun ik verschillende goede doelen en sponsoren we maandelijks een kind in Gambia, zodat hij naar school kan gaan. Voordat ik donateur van Wilde Ganzen werd had ik er wel eens van gehoord, maar wist ik niet precies wat jullie doen. Tot op een avond een studente voor onze deur stond. Doordat zij met zoveel betrokkenheid en toewijding over Wilde Ganzen vertelde, dacht ik: ‘Ja, dit moet ik gewoon steunen’.

Projecten voor kinderen spreken mij het meest aan. Zelf heb ik twee zonen, van acht en negen jaar, ze zitten op ijshockey, tennis en voetbal. Als ik zie wat ik hun beide allemaal kan geven en hoe moeilijk sommige kinderen in ontwikkelingslanden het hebben, dan vind ik het fijn te weten dat ik met mijn bijdrage een verschil kan maken: kinderen kunnen naar school, ze kunnen zich ontwikkelen en later een baan zoeken. Zolang ik het geld kan missen, steun ik deze projecten graag.”