Hanna (50) is al jaren periodiek schenker. Zo kan ze meer geven, terwijl het minder kost. Dochter Ami (15) is net als haar moeder betrokken bij de wereld.

Hanna: “Wilde Ganzen was een van de eerste goede doelen die ik steunde toen ik op mezelf ging wonen.”

Ami: “Ik kende de naam Wilde Ganzen wel, maar wist niet zo goed wat jullie deden.”

Hanna: “Mijn vader was baggeraar, die werkte over de hele wereld. Zo heb ik een tijdje in Nigeria en Iran gewoond. Als puber moest ik een deel van mijn zakgeld aan een goed doel geven. Nu bespreek ik samen met mijn kinderen waar we aan geven.”

Ami: “Ik wil graag kinderen steunen die in arme landen wonen. En milieu en klimaat vind ik belangrijk.”

Hanna: “Ami is al heel lang vegetariër, de rest van het gezin eet af en toe vlees. De laatste tijd is ‘minder kopen’ bij ons een hot item.”

“We hebben in Cambodja een jongen leren kennen die we een tijdje steunden. Dat persoonlijke contact maakt armoede heel concreet. Wilde Ganzen komt daar voor mij het dichtste bij, omdat de projecten klein zijn.”

Ami: “Mijn zus en ik kopen veel kleding tweedehands. Ik heb best veel geld, omdat ik veel spaar. Als ik dan kinderen in andere landen zie die het veel minder hebben, dan denk ik: ‘wat heb ik nou nodig?’

Hanna: “We hebben op vakantie in Cambodja een jongen leren kennen die we een tijdje financieel steunden. Dat persoonlijke contact maakt armoede heel concreet. Wilde Ganzen komt daar voor mij het dichtste bij, omdat de projecten klein zijn.”

Ami: “Ik word soms best wel depri van alle verhalen over het klimaat. Wij jongeren gaan er echt de gevolgen van zien. Bij ons op school wordt er nauwelijks over armoede enzo gesproken. Vandaag zagen we bij Engelse les een filmpje over mensen die naar de maan willen. Dat kost miljarden. Dat geld kan beter naar arme mensen gaan vind ik.”

Hanna: “Gek eigenlijk dat er op school zo weinig aandacht voor is. Ik breng het in mijn lessen wel ter sprake. Als individu is het lastig is om wat te doen. Als gezin proberen we daarom te kijken naar waar we wel invloed op hebben. Ik heb dan ook vertrouwen in verandering.”

Wil je net als Hanna periodiek schenken?

Met een periodieke schenkingsovereenkomst geef je meer met hetzelfde geld. Vraag nu online een overeenkomst aan of bereken eerst je voordeel.