Vijf jaar geleden ontmoetten Ger en Anca elkaar via een blind date. Het was liefde op het eerste gezicht. Vorig jaar vierden ze hun 65e verjaardag met vrienden en familie en vroegen hen niet om een cadeau, maar om een donatie voor een project van Wilde Ganzen. 

Ger: “We hebben het hier zo goed in Nederland, het is fijn om rijkdom te delen. Er zijn veel goede doelen, maar wat ik fijn vind aan Wilde Ganzen is dat het zo kleinschalig is. Als ik iets geef, maakt dat een concreet verschil. Dat vind ik mooi om te zien.” 

“Onze gift maakt een concreet verschil”

Anca: “Voor ons feest hebben we gekozen om geld in te zamelen voor de Buddha Smile school in India. We konden uit zoveel projecten kiezen, dus gingen we op zoek naar thema’s die we belangrijk vinden. Het is niet zo’n groot project, waardoor we met onze inzameling echt een verschil konden maken.” 

Ger: “Twintig jaar geleden dachten we dat het alleen maar beter kon worden met de staat van de wereld, dat is helaas niet gebleken. Toch houden we hoop op vrede, geluk en gezondheid, wereldwijd, maar ook bij ons. We proberen van het leven te genieten.” 

Anca: “Precies, je moet genieten van de dagelijkse dingen en elkaar helpen waar dat kan. Wij passen iedere week op onze kleinkinderen. Zo helpen wij onze kinderen, terwijl we er zelf ook plezier aan beleven.” 

Ger: “Met z’n tweeën kunnen we de wereld niet redden. We zijn blij dat we in ons fijne huis zitten, dat we naar het strand kunnen en dat we onze normen en waarden door mogen geven aan onze kinderen en kleinkinderen. En als wij dan een bijdrage kunnen leveren aan geluk ergens anders, doen we dat graag.” 

Ook geld inzamelen?

Wil jij net als Ger en Anca geld inzamelen tijdens een feest of een andere gelegenheid? Kijk op wildeganzen.nl/inzamelingsactie