Martina gaf altijd een maandelijkse vaste bijdrage, maar besloot afgelopen zomer periodiek schenker te worden. “Zo kan ik meer betekenen.”

“Onze school, waarvoor ik al twintig jaar werk, is enorm internationaal gericht. Ik werk nu vooral voor een Engelstalige opleiding, waardoor ik de hele wereld in mijn lessen heb. Dat is geen probleem, want in de jaren tachtig heb ik ieder jaar in een ander land gewerkt en talen geleerd. In die periode leerde ik ook mijn Nederlandse man kennen. We zijn 37 jaar samen en twee prachtige kinderen rijk. Ik bewonder zijn betrokkenheid enorm. We steunen al jaren goede doelen. Beiden zijn we erg gericht op milieudefensie, ik wat meer op onderwijs. Want dat is de sleutel tot bijna alles, vind ik.

Zo las ik vorig jaar in dit magazine over een mooi schoolproject voor jonge Malawische vrouwen. Ik gaf naast mijn vaste gift een extra schenking. En toen kreeg ik een handgeschreven bedankkaart van Wilde Ganzen. Dat persoonlijke en die tijdsinvestering doen jullie heel goed.

Dat is mijn tip aan anderen: je hoeft niet elk jaarverslag te lezen, maar ga toch kijken naar de mogelijkheden. Bel, schrijf brieven of mail je vragen.

Die kaart heeft nog heel lang op mijn nachtkastje gestaan. Ik keek naar die blije Malawische moeder met haar kindje en dacht: ik wil meer kunnen betekenen. Ik had net ontdekt dat periodiek schenken bestond waarmee giften belastingvrij worden. Zo ging ik googelen, keurmerken bekijken en jullie vergelijken met andere doelen. Toen werd mijn vertrouwen in Wilde Ganzen versterkt. Dat is mijn tip aan anderen: je hoeft niet elk jaarverslag te lezen, maar ga toch kijken naar de mogelijkheden. Bel, schrijf brieven of mail je vragen. Zo vroeg ik of mijn jaarlijkse schenking specifiek naar onderwijsprojecten kon gaan.

Meer informatie over periodiek schenken

Ik ben zo blij dat ik weer in de klas lesgeef. Ik was ontzettend trots op mijn vierdejaarsstudenten. Ze waren zo gegroeid na hun buitenlandse stages. Die verhalen zijn geweldig. En dan staan ze ook te trappelen om te vertellen wat ze geleerd hebben. We zijn op school erg bezig met duurzaamheid en mijn studenten International Business hebben hele mooie idealen. Die willen heel veel goeds doen voor de wereld. Dat vind ik prachtig, want alle beetjes helpen volgens mij!’’