Op 14 augustus werd Haïti getroffen door een zware aardbeving. Het is de zoveelste tegenslag voor de bevolking. Wilde Ganzen wil juist nu de Haïtianen blijven ondersteunen, daarom geven we extra financiering aan projecten van lokale aanpakkers.

Haïti krijgt ramp op ramp te verwerken. Van aardbevingen tot orkanen, van epidemieën tot een enorme financiële crisis. Niets blijft de bevolking bespaard. De corruptie is groot en er is in het land veel geweld. Voor ontwikkelingsorganisaties is het moeilijk de schade van de huidige aardbeving te beoordelen en de nodige hulp te leveren aan de slachtoffers.

Snel ter plekke

Gelukkig zien we dat het onze partners in Haïti snel dicht bij de mensen ter plekke kunnen zijn. Deze aanpakkers schatten in waar de nood het hoogst is en zetten projecten op die mensen de kans geven hun bestaan weer op te bouwen.

Elke euro die door onze Nederlandse partners wordt opgehaald verdubbelen wij, zodat we echt impact kunnen maken

Herbouw van Haïti

Met de herbouw van huizen, het renoveren van waterleidingen, herstellen van scholen en verbeteren van de zorg wil Wilde Ganzen bijdragen aan concrete steun aan mensen die getroffen zijn door de aardbeving. Elke euro die door onze Nederlandse partners wordt opgehaald verdubbelen wij, zodat we echt impact kunnen maken.

Samen met partners

We werken daarbij samen met de Haïtiaanse organisatie Bureau de Nutrition et Developpement en onze partnerorganisatie Vrienden van Haïti Nederland. Zij staan op hun beurt in nauw contact met de Nederlandse ambassade in Haïti voor actuele informatie.

Zelf een project?

Heb je zelf een partnerorganisatie met een project in Haïti en wil je in aanmerking komen voor verdubbeling van jouw budget? We verwelkomen aanvragen met een plafond van 100.000 euro premie ofwel een totaal projectbudget van 200.000 euro. Neem dan contact met ons op via servicedesk@wildeganzen.nl.