Het armoedeprobleem valt niet op te lossen zonder ondervoeding aan te pakken. Wilde Ganzen laat zich daarom inspireren door organisaties als de Green Food Foundation. Samen met lokale organisaties willen we de voeding voor kinderen in ontwikkelingslanden verbeteren. En dat kan best simpel!

Ondervoeding is een groot probleem in ontwikkelingslanden. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie is het zelfs de grootste bedreiging voor de volksgezondheid, wereldwijd is 45 procent van de kindersterfte hier aan toe te schrijven. Goede voeding biedt kinderen de kans om te overleven, zich te ontwikkelen, te leren, te spelen en bij te dragen aan de samenleving.

Wij staan achter de missie van de Green Food Foundation om maaltijden met onvoldoende voedingsstoffen in ontwikkelingslanden duurzaam te verbeteren.

Betere schoolmaaltijden

Wij staan dan ook helemaal achter de missie van de Green Food Foundation om maaltijden met onvoldoende voedingsstoffen in ontwikkelingslanden duurzaam te verbeteren. Met respect voor de lokale eetcultuur willen we samen met alle partners van Wilde Ganzen ons inzetten voor bijvoorbeeld betere schoolmaaltijden. Daarbij kun je denken aan het lokaal verbouwen van groenten die passen bij het klimaat en de grond in de buurt van de school, het verbeteren van de waterkwaliteit en door in te spelen op wat er in de buurt gegeten wordt.

Green Food Foundation heeft een wetenschappelijke en praktisch onderbouwde aanpak om eetgewoonten duurzaam te verbeteren. Voedingsdeskundigen kijken naar de huidige voeding bij een school of in een buurt en stellen op basis daarvan een plan op om de kwaliteit van de maaltijden te verbeteren. Veel nadruk ligt ook op gedragsverandering en monitoring.

Aan de slag met lokale diëtisten

Bij Wilde Ganzen vinden we dat elk kind het recht heeft op een goede ontwikkeling. We hopen dan ook dat we scholen en organisaties in ontwikkelingslanden kunnen inspireren hier aandacht aan te besteden. Particuliere Ontwikkelingsinitiatieven die graag aan de slag willen met goede voeding kunnen bij ons terecht, zodat we samen met lokale diëtisten kunnen kijken wat de beste oplossing is om een gezonde samenleving op te bouwen.