Dit najaar start My Climate Action. Een fondsenwervende campagne waarin kinderen in actie komen voor een groene school en wereld. Via deze campagne zetten ze een eigen groen scholenproject op, én ondersteunen ze een ontwikkelingsproject elders in de wereld.

My Climate Action is een campagne om kinderen tussen de negen en vijftien jaar bewust te maken van het klimaat en klimaatverandering. We informeren ze en dagen ze uit om zelf in actie te komen door het spelen van een educatief spel en door fondsen te werven voor groene projecten, dichtbij én ver weg.

Wij willen graag dat kinderen zich meer bewust worden van de armoede in de wereld. Klimaat is daarbij een onderwerp dat ons allemaal aangaat.

De campagne is een initiatief van Wilde Ganzen in samenwerking met Stichting Global Exploration (SGE). Deze organisatie wil Nederlandse jongeren de wereld, en in het bijzonder ontwikkelingslanden, laten ontdekken om op die manier gedragsverandering te bewerkstelligen.

Klimaat gaat ons allemaal aan

My Climate ActionDit sluit goed aan bij het streven van Wilde Ganzen. Wij willen graag dat kinderen zich meer bewust worden van de armoede in de wereld. Klimaat is daarbij een onderwerp dat ons allemaal aangaat. Hier in Nederland merken we al veel van klimaatverandering, maar in ontwikkelingslanden is de impact nog vele malen groter.

Door samen in actie te komen, kunnen kinderen geld ophalen voor het vergroenen van hun schoolplein of het aanleggen van ledverlichting. Tevens zetten ze zich in voor een project in een land waar Wilde Ganzen actief is, zodat er bomen geplant kunnen worden of een school of kliniek zonnepanelen kan aanschaffen.

Dit najaar gaan de eerste scholen meedoen aan My Climate Action, in 2021 willen we dat nog veel meer scholen zich bij deze campagne gaan aansluiten. Wil je meer weten of je aanmelden? Kijk op myclimateaction.nl of mail naar info@myclimateaction.nl.