De spanning stijgt! Op vrijdag 30 oktober, de laatste dag van de Wilde Ganzen-Partinmaand, zal de winnaar bekend gemaakt worden van de actie ‘Een thuis voor ieder kind‘. Met deze actie vraagt Wilde Ganzen aandacht voor de situatie van kinderen zonder ouderlijke zorg in ontwikkelingslanden.

Onderzoek wijst uit dat kinderen thuis, in een veilige en liefdevolle gezinssituatie, het meest gelukkig opgroeien. Dat is ook een basisrecht van ieder kind. Helaas is de realiteit vaak anders. Wereldwijd zitten nog steeds te veel kinderen in een tehuis of internaat. Dat moet anders.

De pitches

Meer dan 60 particuliere initiatieven hebben daarom ideeën ingediend voor concrete plannen om de positie van deze kinderen te verbeteren. Daaruit zijn 8 finalisten geselecteerd die tijdens het afsluitende webinar hun plan mogen pitchen aan het publiek. Wilde Ganzen looft een bedrag uit van 10.000 voor het winnende idee.

De finalisten

De jury

De pitches zullen beoordeeld worden door een jury die aan het einde van de sessie de winnaar bekend zal maken. Deze jury bestaat uit:

Bijwonen

Net als de rest van de Wilde Ganzen-Partinmaand is ook deze bijeenkomst digitaal te volgen.