Nog ieder jaar trekken duizenden Nederlandse jongeren naar ontwikkelingslanden om stage te lopen in weeshuizen. Deze jongeren zijn zich er vaak niet van bewust dat ze hiermee meer kwaad dan goed doen. Het Better Care Network Nederland vraagt daarom voor het tweede jaar op rij aandacht voor dit probleem met de campagne #StopWeeshuisStages. Wilde Ganzen doet mee.

Via een speciale website en een campagne op sociale media waarschuwen we jongeren over de uitbuiting van kinderen in weeshuizen. Veel kinderen in deze tehuizen hebben gewoon nog een ouder die voor hen kan zorgen. Maar omdat ze geld in het laatje brengen, worden ze door hun ouders toch in een tehuis geplaatst. Simpelweg om financiële redenen dus.

Gevolgen

Meisje poseert voor twee weeskinderen.
Stage lopen in een weeshuis. Goed bedoeld, slecht idee!

Kinderen die opgroeien in een weeshuis krijgen op latere leeftijd vaak last van hechtingsproblemen. Omdat vrijwilligers komen en gaan, leren de kinderen niet hoe ze zich aan iemand moeten hechten. Met alle gevolgen van dien. Ga je als vrijwilliger in zo’n weeshuis aan het werk, dan houd je dit systeem dus in stand.

Steun

Wil je ook van je laten horen? Gebruik #StopWeeshuisStages en #GoedBedoeldSlechtIdee op sociale media en volg de actiepagina’s op Facebook en Instagram.