Dagelijks een voedzame maaltijd voor Wichi-kinderen in Argentinië

400 kinderen kunnen profiteren van een groentetuin bij een basisschool in Argentinië. In de tuin worden gewassen verbouwd waardoor de leerlingen dagelijks een voedzame maaltijd krijgen.

De kinderen uit het dorpje Pluma del Pato (‘eendenveren’) krijgen structureel te weinig eten. De leerprestaties zijn als gevolg van de honger laag en ze hebben moeite om zich te concentreren in de klas. Dit heeft grote gevolgen voor hun ontwikkeling. De ouders willen het tij keren en met een schooltuinenproject hun kinderen dagelijks een goede maaltijd kunnen voorzetten.

Al hun land verloren

Dat hele families in armoede leven komt door een grote ramp die zich tussen 2000 en 2006 voltrok. Deze mensen zijn allemaal Wichi, de inheemse bewoners van de Noord-Argentijnse Gran Chaco. Ze leven van de jacht en van vis en fruit uit de directe omgeving. Ruim 600.000 hectare bos werd gerooid door landbouwcoöperaties voor de veeteelt en het verbouwen van soja, maïs en granen. De opbrengsten van het land gaan aan de neus van de Wichi voorbij. Zij hebben vrijwel al hun land verloren en zijn tot bittere armoede vervallen.

Project in het kort

  • Argentinië
  • Hiermee help je 400 mensen
  • 400 kinderen kunnen profiteren van een groentetuin bij een basisschool in Argentinië
  • Verantwoorde consumptie en productie
  • Totaal kosten van dit project € 5.000,00
  • Uitzending van dit project 19/11/2017 11:55 NPO2
  • Project nr. 2017.0172

Groentetuin bij school

De hulporganisatie Cuidadanía Solidaria wil de Wichi helpen met een beproefd concept. Met de aanleg van een groentetuin bij de school van het dorp krijgen de kinderen straks weer gezond te eten. Het project is eerder met zeer goede resultaten uitgevoerd bij een andere school in een ander dorp met Wichi-families. De Argentijnse organisatie werkt samen met de stichting Solidariteit Nederland-Argentinië.

Voor slechts 5.000 euro krijgen de Wichi een moestuin op grond van de school, een schuur voor opslag, een watertank, gereedschap en omheiningen. Ook krijgen de vrijwilligers die de tuin gaan onderhouden trainingen in het verbouwen van groenten en gezonde voeding.

Je bijdrage voor dit project is meer dan welkom!

Dit project is in uitvoering

Home