In Muanhambo, in Centraal-Mozambique, is in een record tempo een nieuwe kliniek gebouwd. Lokale medewerkers hebben keihard gewerkt, waardoor er nu goede zorg beschikbaar is voor de bevolking in de regio. Dit is van onschatbare waarde, vooral voor het grote aantal arme en kwetsbare moeders met kinderen.

Voorheen hadden de bewoners geen toegang tot goede zorg, waardoor het ziekte- en sterftecijfer hoog was. In de nieuwe kliniek worden kinderen gevaccineerd, zwangere vrouwen goed in de gaten gehouden en bevallingen professioneel begeleid. Ook is er malariapreventie, een voorlichtingsprogramma over hiv/aids en is er nu voldoende medisch personeel om de juiste (spoedeisende) behandelingen te geven. Een enorme stap vooruit voor de gezondheid van zo’n 24.000 mensen.

Project in het kort

Onmisbaar in kliniek: personeel dichtbij

Er is niet alleen een compleet nieuw gezondheidscentrum gebouwd, ook onderdeel van het project waren woningen voor personeel en hun gezinnen. Dit is heel belangrijk in afgelegen gebieden als deze, omdat het onmogelijk is om dagelijks heen en weer te reizen.

Overheid Mozambique betaalt mee aan kliniek

De Mozambikaanse overheid zal alle lopende kosten (zoals salarissen en medicijnen) betalen. Heel belangrijk voor de duurzaamheid!

Dit project, de realisatie van een nieuwe kliniek, is uitgevoerd in samenwerking met de Igreja Reformada em Mozambique en de Nederlandse Stichting Canzibe.