Zie de foto’s en het is duidelijk: deze vrouwen zijn ervaren tuinders geworden in de moestuin! In Mauritanië hebben we de aanleg van een groentetuin ondersteund en het resultaat is smaakmakend.

Het dorp Dabbe in het westen van Mauritanië lijdt onder periodes van ernstige droogte. De bewoners hadden daardoor een groot tekort aan voldoende en voedzaam eten. De oplossing is simpel en doeltreffend: de aanleg van een groentetuin, waar de vrouwen uit het dorp zelf hun voedsel in verbouwen.

Project in het kort

Maar met alleen de aanleg van een tuin ben je er nog niet. Want zonder water komt er geen goede oogst. Vandaar dat de organisatie Silent Work geholpen heeft om een waterput en een irrigatiesysteem aan te leggen.

Projectfoto 15403 Mauritanie (2)

Genoeg voor eigen gezin én voor de markt

De vrouwen zijn enthousiast aan de slag gegaan en kijk eens naar het resultaat: sappige tomaten, kolen vol vitamines en pittige uien. Ze hebben het eerste jaar hulp gekregen van een landbouwkundige om de fijne kneepjes van het vak te leren en kunnen nu hun succes oogsten. Niet alleen koken ze een gezonde maaltijd voor hun gezinnen, er blijft ook genoeg over voor verkoop op de markt.

Huur voor de moestuin

Maandelijks betalen de deelnemende vrouwen een klein beetje huur voor de moesttuin. Die inkomsten worden gebruikt voor onderhoud van gereedschap en aanschaf van zaden.

Eet smakelijk!

Vrouw aan het werk in de moestuin

In de moestuin