Nooit meer smerig water en gesjouw met jerrycans

Een enthousiaste groep mensen, een organisatie met verstand van zaken en ondersteuning vanuit Nederland. Breng deze drie samen en je hebt een geslaagd project! Zo ging het in Guatemala waar nu 145 families in hun huis een waterleiding hebben gekregen mét schoon drinkwater.

Een vrouw tapt schoon water in een ton in GuatemalaEn dat was hard nodig ook. In de dorpjes Salac en El Corozal hadden de inwoners geen waterleiding. Ze haalden hun water uit poeltjes en rivieren. Dezelfde plekken waar ze ook hun behoefte deden en waar ze hun kleren wasten. Geen wonder dat de inwoners regelmatig ziek waren.

De lokale stichting Adicay heeft veel verstand van waterprojecten en wilde de bewoners graag helpen. Voor de financiering zochten ze hulp bij de Nederlandse organisatie Ayuda Maya en Wilde Ganzen.

Er komt schoon water uit de kraan

Mensen krijgen training in een open ruimte in Guatemala.

Dit speelde in 2016. Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en is het project succesvol afgerond. De 145 families waren er allemaal persoonlijk bij betrokken, waardoor ze met elkaar de verantwoordelijkheid deelden voor het slagen van dit project. Elk huis heeft nu een aansluiting op het waternetwerk, niemand hoeft meer lange afstanden te sjouwen met water en het allerbelangrijkste: er komt schoon water uit de kraan.

Les in hygiëne

Maar dat is niet alles. Schoon water is een ding, maar goede hygiëne is net zo belangrijk. Daarom hebben alle inwoners trainingen gehad hoe ze hun gezondheid kunnen verbeteren en ziektes kunnen voorkomen.

Bij de opening was er een groot feest. Opnieuw hebben we dankzij jouw steun honderden mensen kunnen helpen hun leven te verbeteren. Bedankt hiervoor!

Zes blije kinderen bij een nieuwe kraan in Guatemala.

Dit project is succesvol gerealiseerd

Home