In 2017 vroegen wij extra aandacht voor de bouw van een leer- en werkboerderij voor oorlogsweduwen in Sri Lanka. We zijn een jaar verder: de financiering is rond en de boerderij is gebouwd!

Voor dit project hadden we ruim 58.000 euro nodig. Voor dat geld is een gemeenschapscentrum gebouwd, zijn er schuren gebouwd voor het vee en krijgen de vrouwen trainingen hoe ze het land moeten bewerken en de dieren moeten verzorgen.

Project in het kort

Leerwerkboerderij voor oorlogsweduwen

De grote kracht achter dit project is Sieni Schouten en de stichting Havonos. “In deze leerwerkboerderij kunnen elk jaar 120 weduwen worden opgeleid tot boerin. Ze leren om vee te verzorgen en groente te verbouwen. Met de kennis Ă©n de opbrengst van hun werk kunnen ze in hun eigen dorp aan de slag.” Begin mei 2018 was Sieni in Sri Lanka om de opening bij te wonen. “Het was geweldig, het ziet er prachtig uit en we zijn supertrots hoe alles gerealiseerd is!”

Oorlogsweduwen van Sri Lanka
Ook de kippenstal is nieuw. De vrouwen krijgen trainingen hoe ze met de dieren om moeten gaan.

Het project speelt zich af in Lyakachchi, een kleine stad gelegen in het Kilinochchi District in het noorden van Sri Lanka. Het gebied werd zwaar getroffen door de oorlog. Veel vrouwen bleven achter met jonge kinderen, hadden geen geld en geen huis. Veel huishoudens worden geleid door weduwen in armoede.

Empowerment: een sterkere positie

Door samen te werken en te leren worden 120 vrouwen sterker en groeit hun zelfvertrouwen. Zij verwerven hiermee een sterkere positie in de maatschappij en een duurzaam inkomen voor hun gezin of familie zodat er weer een hoopvolle toekomst is.

Een prachtig resultaat, mede mogelijk gemaakt door onze donateurs. Hartelijk dank!