Een populair en succesvol opleidingscentrum in een plattelandsdorp in het oosten van Oeganda wil graag uitbreiden en zelf geld verdienen. Help je mee?

Hippe sandalen, wie wil die nou niet? In Oeganda leren jongeren deze sandalen maken in een beroepsopleidingscentrum in Kisozi. Daarnaast kun je ook een vaardige timmerman worden of leer je ecovriendelijke bakstenen maken, worden er naailessen gegeven, kun je leren hoe je watertanks moet bouwen en kapper worden.

Project in het kort

Praktische lessen

Praktische lessen dus en dat is erg belangrijk in een regio waar veel jongeren geen beroepsopleiding kunnen volgen of verder kunnen leren. De werkeloosheid is hier hoog en de armoede groot. Met weinig toekomstperspectief raken meisjes vaak op jonge leeftijd zwanger en hangen jongens maar wat op straat rond of houden zich bezig met criminele activiteiten.

Egoli Africa is een organisatie die zich voor deze jongeren inzet. Hun doel is om ze de kennis en vaardigheden te geven waarmee ze zelf hun situatie kunnen verbeteren en geld kunnen verdienen. Dat steunen we natuurlijk graag!

Opleidingscentrum is veel te klein

Doordat hun opleidingscentrum populair is en het aantal vakken snel groeit, is het gebouw veel te klein geworden. Noodgedwongen wordt er buiten les gegeven en moet lesmateriaal elke dag naar de tuin worden gesleept.

Dat moet anders. Daarom helpen we graag een handje mee bij de uitbreiding van het centrum met drie nieuwe lokalen. Het bestaande gebouw wordt opgeknapt en van een lik verf voorzien. Daarnaast wil het bestuur graag tenten aanschaffen. Deze kunnen gebruikt worden voor eigen bijeenkomsten, maar ook verhuurd worden voor feesten en ceremonies. Zo kan het centrum extra inkomen verdienen.

Met jouw hulp kunnen deze plannen worden gerealiseerd. Maak daarom vandaag nog een bijdrage over, zodat de jeugd een geschikte plek heeft om goed onderwijs te krijgen om zo hun toekomst te verbeteren.