De driejarige Tsepo Lenatha uit Lesotho woont met zijn gezin bij de buren. Zijn eigen huis is al meerdere keren in elkaar gezakt. Toen ook de voordeur niet meer dicht kon en rovers zijn familie overvielen, zijn ze gevlucht. Ze hebben dringend een nieuwe woning nodig. En hij is niet de enige…

Met dit project help je kwetsbare kinderen die getroffen zijn door de aids-pandemie in dit kleine bergachtige land in Afrika. De ouders zijn ziek of overleden aan aids en de kinderen worden vaak opgevoed door oma of door oudere broertjes en zusjes. Zoals de tweejarige Kathleho Majara. Zij woont in een hut die gemaakt is van modder en een rieten dak. De dakbedekking is zo versleten dat Kathleho van binnen de lucht kan zien. Tijdens zware regendagen giet het water naar binnen. Haar zieke moeder en dementerende oma kunnen door hun lichamelijke beperkingen, armoede en ouderdom het onderhoud van de huizen niet betalen.

Project in het kort

Het Paballong HIV/Aids Care Centre in Lesotho is een zorgcentrum voor hiv/aids-patiënten dat door Wilde Ganzen ondersteund wordt. De organisatie biedt een breed pakket aan diensten aan, van zorg tot onderwijs en dagopvang. De kinderen die in vervallen huizen wonen willen ze aan een nieuwe woning helpen. Daarbij werkt het zorgcentrum samen met stichting Paballong. Deze Nederlandse stichting wordt geleid door de zuster en nicht van Gerard Mathot, die inmiddels al veertig jaar in Lesotho woont en het zorgcentrum heeft opgezet.

Huis van oma stort bijna in

Met jouw hulp krijgen Tsepo en Kathleho en hun families een nieuw huis. En hetzelfde geldt voor de vier jaar oude Mapaseka Ntsane en het verwaarloosde meisje Thandiwe. Dit meisje woont samen met haar oma, die ook voor drie andere kinderen zorgt. Ze zijn zo arm, dat ze soms dagen zonder eten zitten. Gelukkig springt de buurman af en toe bij. Hun huis staat op instorten en oma is bang dat het bij een volgende flinke regenbui of harde wind in elkaar zakt.

Help je mee om deze kwetsbare kinderen en hun familie een veilig huis te geven? Alvast dank voor je bijdrage.