Steun jij 1 van de 5.000 moeders in Kenia?

Ieder project begint klein. Dankzij het initiatief van één aanpakker, Ann Wekesa kunnen straks 5.000 vrouwen weer gewoon moeder zijn. Maar Ann kan niet zonder uw hulp. Met de steun van 5.000 donateurs kunnen we de inrichting van het moeder- en kinderziekenhuis financieren. Help je mee?

Al 3.039 donateurs doen mee!

Project in het kort

“Hoe moet ik ooit de rekening betalen?” Roffina uit Kenia is in paniek. Haar baby is net een paar dagen geleden bij de dokter geweest. Maar nu is hij opnieuw ziek. Ze wil naar de kliniek voor hulp, maar durft niet. “Ze sturen me vast weg omdat we niet genoeg geld hebben…”

In Kenia heeft lang niet iedereen een zorgverzekering of genoeg geld voor het betalen van de ziektekosten. Ook zijn er te weinig ziekenhuizen. Zeker op het platteland zijn die vaak ver weg. Het verschrikkelijke gevolg: veel zwangere vrouwen en baby’s die onnodig overlijden.

Aanpakker Ann komt op voor arme families

Gelukkig zijn er mensen als de Keniaanse Ann Wekesa. Zij komt zelf uit een arme familie en besloot alles op alles te zetten om arts te worden. “Mijn eigen vader overleed veel te jong door een beroerte die voorkomen had kunnen worden”, vertelt ze. “Ik vind dat je niet rijk hoeft te zijn om de beste zorg te krijgen. Ik wil mensen helpen die net als mijn eigen familie geen toegang hebben tot goede zorg.”

Ann Wekesa in de Mercal Clinic in Kenia.
Ann Wekesa

Ann richtte Mercal Healthcare op en heeft inmiddels twee klinieken op het Keniaanse platteland. Duizenden mensen worden hier geholpen. Ann: “We vragen patiënten een eigen bijdrage. Maar vaak genoeg zien we mensen die zelfs de vijftig cent voor een consult niet hebben. Ook die mensen behandelen we.”

Zo durfde ook Roffina met haar zieke zoontje uiteindelijk naar de kliniek van Ann te gaan. “Ze wilde eerst echt niet komen”, vertelt Ann. “Ik stond erop, want haar baby had dringend hulp nodig. Dat geld halen we wel ergens vandaan, zei ik tegen haar.”

Dit kunnen we bereiken met uw steun.

Goede zorg voor baby’s en moeders in Kenia

Gedreven als ze is, wil Ann nu in het uiterste westen van Kenia een ziekenhuis bouwen. Een centrum, speciaal voor moeders als Roffina en hun kinderen. “Hier is de armoede groot en laat de gezondheid van veel mensen te wensen over. In dit nieuwe ziekenhuis geven we ze goede zorg en krijgen baby’s een mooie start in hun leven.”

Een vrouw krijgt een echo in een ziekenhuis in Kenia.

Een vrouw zit met haar baby bij een arts in een ziekenhuis in Kenia.

Een vrouw houdt haar baby in haar armen in een ziekenhuis in Kenia.

Foto’s: Jeroen van Loon – Compass Media

Steun dit project

Home