AAA

Contact Sitemap  
Bookmark and Share
Volg ons op  

02 jul 2012Jeugdfilm voor beter onderwijs in India

Lokale partner van Wilde Ganzen produceert succesvolle I am Kalam. I am Kalam is de eerste Indiase speelfilm die door een ontwikkelingsorganisatie is geproduceerd. En met succes! Ik ben Kalam is op zondag 15 juli 2012 om 15.30 uur te zien op Z@pp op Nederland 3.

De hartverwarmende jeugdfilm heeft maar liefst 23 nationale en internationale filmprijzen in de wacht gesleept. Met I am Kalam heeft de Smile Foundation India – partner van ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie Wilde Ganzen – volop aandacht en steun gekregen voor onderwijs in het land. Iets waar elk kind recht op heeft. Rijk of arm.

I am Kalam (Ik ben Kalam) gaat over de arme, intelligente jongen Chhotu. Hij woont in India waar veel mensen geloven dat je geboorte bepaalt wie je bent. Om zijn arme familie te helpen, werkt Chhotu in een eettentje aan de weg. Een speech van de voormalige president Dr. Abdul Kalam, zelf ooit arm, verandert zijn leven. Vanaf dat moment heeft Chhotu maar één doel in zijn leven, president worden en noemt hij zichzelf voortaan Kalam.

Met de jeugdfilm laat de Smile Foundation India de strijd zien van een arm kind dat er alles aan doet om zijn dromen te verwezenlijken. Het is een verhaal over het belang van onderwijs voor álle kinderen, ook die in armoede zijn geboren. Daarnaast geeft de film een beeld van de heersende sociale ongelijkheid in de Indiase maatschappij en de neerbuigende houding van de midden- en bovenklasse tegenover de onderklasse. Chhotu, oftewel Kalam, staat voor de miljoenen arme kinderen die worstelen met de heersende problematiek van ongelijkheid in India.

De Smile Foundation India komt wél op voor deze kinderen. Mede dankzij het succes van de film weet de organisatie steeds meer bedrijven en particulieren te motiveren om bij te dragen aan projecten gericht op onderwijs voor kinderen. Zij realiseren zich dat goed opgeleide kinderen de toekomst van het land zijn. Wilde Ganzen ondersteunt en stimuleert Smile om zélf het benodigde geld voor onderwijsprojecten in eigen land te werven om zo de afhankelijkheid van internationale donoren te doorbreken.

Het is voor non-gouvernementele organisaties in ontwikkelingslanden vaak nog gemakkelijker om afhankelijk te blijven van buitenlandse donoren, dan om zelf fondsen te werven. Zonde, want er is inmiddels veel geld beschikbaar bij de lokale middenklasse en de rijke bovenlaag in opkomende economieën. Dat ligt erop te wachten om gemobiliseerd te worden voor armoedebestrijding in eigen land. Niet alleen in India, maar ook in Brazilië, Zuid-Afrika en Kenia ondersteunt Wilde Ganzen middels trainingen, advies en financiering lokale organisaties bij het opzetten van eigen fondsenwerving onder de midden- en bovenklasse in het land. We moeten de verantwoordelijkheid voor ontwikkeling en duurzaamheid meer dan nu gebeurt dáár neerleggen waar het uiteindelijk thuis hoort: in ontwikkelingslanden zelf. Motiveer mensen om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en biedt ze de nodige steun om op eigen benen te kunnen staan.

Ik ben Kalam is op zondag 15 juli 2012 om 15.30 uur te zien op Z@pp op Nederland 3. Bekijk hier de promo van de film.

Wilde Ganzen is dé expert op het gebied van concrete projecten in ontwikkelingslanden. Wij stellen mensen in staat om initiatieven ter bestrijding van armoede zelf uit te voeren. Hiervoor werven we fondsen en leveren we kennis en begeleiding. Samen met betrokken Nederlanders doen wij dit al 55 jaar. Zo zijn er inmiddels ruim 10.000 projecten succesvol afgerond. Zie voor meer informatie www.wildeganzen.nl.

Stuur de website van Wilde Ganzen door aan een vriend!

Uw naam:


Uw e-mail adres:


Naam geadresseerde:


E-mail adres geadresseerde:


Bericht:

De adressen worden voor geen enkel ander doel gebruikt dan het versturen van deze e-mail. De adressen worden niet opgeslagen.

www.wildeganzen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten