Het eerste jaar van Strengthen the Roots zit erop. In Indonesië, Ghana en Bolivia zijn natuurbeschermers druk bezig met het volgen van trainingen en het bedenken van campagnes. Tijd om even kort terug te blikken op het eerste jaar van Strengthen the Roots. 

Het programma Strengthen the Roots loopt drie jaar. Doel is om kleine gemeenschapsorganisaties te bereiken en te versterken, zodat zij hun natuurlijke omgeving  beter kunnen beschermen. Ook is het doel om de mensen die in deze prachtige natuurgebieden wonen betere leefomstandigheden te geven, zodat ze minder in armoede leven.

© Natura Bolivia

Trainingen lokaal fondsen werven

Het eerste jaar liep van juli 2022 tot en met juni 2023. In die periode hebben de meeste deelnemende organisaties de cursussen ontvangen van Change the Game Academy. In deze cursussen leren ze op te komen voor eigen rechten en hoe ze lokaal fondsen kunnen werven. 

In Bolivia zijn drie organisaties getraind, in Ghana acht en in Indonesië tien organisaties. Daarbij gaat het om respectievelijk 12, 31 en 97 natuurbeschermers die aan de trainingen hebben deelgenomen.  

Alle organisaties zijn daarnaast begonnen met het uitwerken van hun project of campagne. In het tweede en derde jaar gaan ze aan de slag met de uitvoering!  

Wil je alle details weten?

Dan kun je het jaarverslag van Strengthen the Roots lezen. Hierin lees je alles over wat er in het eerste jaar bereikt is.

Onze partners

Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met onze Nederlandse partner IUCN NL, de lokale natuurbeschermingsorganisaties KKI Warsi, A Rocha Ghana en Natura Bolivia, alsmede met onze nationale partnerorganisatie in Ghana: WACSI. Het wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.