Bouw samen aan een betere wereld! Internationale samenwerking is niet langer ver weg, het is ook jouw wereld geworden. Hoe ga jij, samen met je lokale partner, de toekomst veranderen? Dit jaar maken projecten met actieve betrokkenheid van jonge initiatiefnemers kans op een stimulerende financiële bijdrage van maar liefst 5.000, 7.500 of zelfs 10.000 euro! Doe mee met je partnerorganisatie en laat de wereld profiteren van jullie ambitie.

Waarom hebben we deze prijsvraag?

De toekomst is voor veel mensen onzekerder dan ooit, door klimaatverandering, werkloosheid, technologische ontwikkelingen en lokale en geo-politieke omstandigheden. Deze onzekerheden kunnen logischerwijs leiden tot moedeloosheid en verlamming binnen gemeenschappen.

In veel landen zijn jongeren de drijfveer achter (sociale) verandering. We zijn op zoek naar deze jonge inspirerende changemakers in onze partnerlanden, omdat we denken dat zij de sleutel zijn voor een betere en mooiere toekomst.

Met deze prijs zetten we jongeren in het zonnetje die door middel van een sociaal project verandering teweeg willen brengen in hun gemeenschap, waardoor er weer met optimisme en hoop naar de toekomst gekeken kan worden.
Zo’n sociaal project kan bijvoorbeeld gericht zijn op onderwijs (bouwen van een klaslokaal), gezondheidszorg (trainen van ziekenhuis staf), klimaat (kwekerij of bomen planten) of schone energie (zonnepanelen).

Hoe kun je meedoen?

Ben jij tussen de 12 en 26 jaar, en ben je onderdeel van een jongerenorganisatie gevestigd in één van onze partnerlanden? Wil jij de wereld een stukje mooier maken en heb jij daarvoor een mooi nieuw projectidee of een uitbreiding op een bestaand project, in een land dat terug te vinden is op de DAC-landenlijst, dat op participatieve wijze tot stand is gekomen? Download hier de instructie voor de projectomschrijving en doe mee!

Download instructie

Handig om te weten:

  • De prijs wordt uitgekeerd als actieresultaat. Dit betekent dat Wilde Ganzen nog eens 1/3 van de premie bijdraagt, mits dit past bij het ingediende project en het projectbudget. Dus, wanneer je 5.000 euro wint, dan maak je nog steeds kans op 2.500 euro aanvullende premie. De afhandeling van de prijs verloopt via het normale contracttraject van Wilde Ganzen.
  • Zet de Wilde Ganzendag op 9 maart 2024 alvast in je agenda. De winnaars presenteren hier namelijk hun project. Deelnemers kunnen ook samen met hun Nederlandse en Belgische partners hun project pitchen. Een voorbereidende online sessie voorafgaand aan het evenement kan deel uitmaken van het traject.

Praktische informatie

Mail de complete projectomschrijving vóór 9 februari 2024 naar innovatie@wildeganzen.nl. Op de Wilde Ganzendag op 9 maart 2024 worden de 10 beste inzendingen uitgenodigd om hun idee te pitchen (of online) voor de jury tijdens een speciale pitch sessie. De jury zal op die dag ter plaatse de drie prijswinnaars bekendmaken. Ook wanneer het project niet tot de winnaars behoort kan het project vervolgens bij Wilde Ganzen worden ingediend via het reguliere proces.

We zien uit naar jouw inzending!

* Deze informatie is binnenkort ook beschikbaar in het Engels, Frans en Spaans. Houd de website hiervoor in de gaten