Archief: 2019

 • We gaan verhuizen!

  Na ruim zestig jaar vertrekt Wilde Ganzen uit Hilversum. Met een beetje pijn in ons hart verhuizen we per 1 januari 2020 naar een kantoor in Amersfoort. Toch hebben we er veel zin in!

  Lees meer
 • Wilde Ganzen krijgt een flinke steun in de rug van de Postcode Loterij

  Wilde Ganzen wint een superprijs van de Nationale Postcode Loterij: ook de komende vijf jaar krijgen we jaarlijks 900.000 euro. Een geweldig bedrag!

  Lees meer
 • Kinderen horen in een veilig gezin, niet in een internaat

  Alle ouders willen graag dat hun kind naar school gaat. Maar wat doe je als er geen school in de buurt is? Om armoede te doorbreken vinden veel ouders thuisblijven geen optie. Dan maar naar een internaat? Een duivels dilemma waarover we graag met onze partners in gesprek gaan.

  Lees meer
 • Dove jongeren krijgen grond onder de voeten in Ghana dankzij stichting Sokpo

  Stichting Sokpo zet zich al twintig jaar in voor de Ashanti School for the Deaf in Ghana. Eerst met steun aan de dovenschool, later ook met een vakschool, zodat doven volwaardig mee kunnen draaien in de samenleving. De stichting helpt de school nu letterlijk grond onder de voeten te krijgen.

  Lees meer
 • Stichting Sun wint innovatieprijs van 5.000 euro

  Stichting Sun heeft de Wilde Ganzen innovatieprijs gewonnen. Het Ghanese project waarbij plastic simpel kan worden hergebruikt ging er vandoor met de hoofdprijs van 5.000 euro.

  Lees meer
 • Een jaar na de aardbeving: de wederopbouw van Lombok vordert (maar langzaam)

  Op 5 augustus 2018 schudde de aarde op het Indonesische eiland Lombok. Honderden mensen verloren het leven. Honderdduizenden mensen raakten dakloos. Ruim een jaar later gaat er nog steeds geen dag voorbij of mensen hebben het over de aardbeving. Wilde Ganzen helpt mee het eiland weer op te bouwen.

  Lees meer
 • “Wij hebben Rwanda nooit losgelaten”

  ‘Waar mensen samenwerken, kunnen zij een olifant op handen dragen.’ Dit Rwandese spreekwoord gebruiken Jan en Nelleke van Schaardenburgh geregeld. Ze woonden zeven jaar in Rwanda en keerden terug om oude relaties aan te halen en vrienden te helpen. Vrienden die ook weer anderen helpen met kleinschalige projecten om hun…

  Lees meer
 • Wilde Ganzen zoekt vrijwilligers

  Wil je samen met ons werken aan een mooiere wereld? Wilde Ganzen zoekt vrijwilligers! Meld je vandaag nog aan.

  Lees meer
 • Samenwerken met Wilde Ganzen wordt makkelijker!

  Wilde Ganzen versoepelt de regels en gaat sneller reageren. Dit gaat er veranderen.

  Lees meer
 • Maak kennis met Sarah Anyika: een aanpakker uit Kenia

  Sarah Anyika werft zelf donaties voor haar projecten Dit is Sarah Anyika. Sarah is 21 jaar en groeide op als wees in het westen van Kenia. Dankzij de steun van een Keniaanse maatschappelijke organisatie kon ze toch naar school en volgde ze zelfs hoger onderwijs. Om andere kinderen…

  Lees meer