Betrek je achterban!

ErnstJan Stroes

Door ErnstJan Stroes

ErnstJan Stroes is coördinator programma’s bij de afdeling projecten en beheert vanuit Wilde Ganzen het secretariaat van het Europese Netwerk voor de ondersteuning van particuliere initiatieven. Hij heeft leiding gegeven aan het kennisplatform MyWorld voor particuliere initiatieven en was projectadviseur bij NCDO. Van 1992 tot 2002 woonde en werkte hij in Polen voor Nederlandse uitwisselingsprojecten en voor het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP). Hij is gespecialiseerd in milieu en duurzaamheid.  

Meer van ErnstJan ErnstJan Stroes

De online training: ‘Betrek je achterban’ is een interactieve online training gebaseerd op de ervaringen en kennis die Wilde Ganzen heeft opgedaan tijdens het programma Frame, Voice, Report. Die ervaring resulteerde in een uitgebreide communicatie toolkit voor stichtingen en vzw’s die dient als basis voor deze training.

Betere communicatie met jouw achterban

Uit onderzoek bleek namelijk dat steeds minder mensen geloven dat ontwikkelingshulp er toe doet. Na meer dan 70 jaar hulp is er nog steeds armoede en onrecht in de wereld dus wat heeft het voor zin gehad? In die overtuiging worden mensen gesterkt door de aanhoudende stroom van verdrietige beelden en verhalen over armoede die een deel van de goede doelen over hen uitstorten. Betere communicatie met onze achterban betekent vooral vertellen over onze successen en daarin meenemen dat ons werk toch nodig blijft.

 

Inschrijven

Mensen dragen graag bij

Mensen willen namelijk heel graag een bijdragen leveren, maar wel aan organisaties die het verschil weten te maken en hen daarvan overtuigen. Bovendien willen mensen niet meer alleen geld doneren maar ook vaak actief iets doen.

Nieuwste inzichten delen we met jou

In een online sessie van een avond vertellen we je over de nieuwste inzichten en geven we je een preview van onderdelen van de toolkit Frame, Voice, Report. Via die online toolkit kun je vervolgens de training op eigen gelegenheid voltooien.

Competitie wereldburgerschapsambassadeur 2024

Organisaties die hebben deelgenomen aan de training zijn vervolgens goed voorbereid om in het najaar met een origineel communicatieplan mee te doen aan de competitie voor wereldburgerschapsambassadeur 2024 en de daarbij behorende geldprijs.

Crisis leidt tot hoopvol aanpakken

We zitten in een tijd van crisis. De klimaatcrisis, de migratie crisis, de crisis van oorlogen, de crisis van verbinding. Maar partners van Wilde Ganzen kijken de crisis in de ogen en pakken aan. Zij kijken niet weg, maar gaan aan de slag vanuit de hoop dat het beter gaat. En dit gebeurt juist dankzij de verbinding en samenwerking. Juist door inclusief te zijn en mensen niet uit te sluiten. Juist door in jouw keuzes ook kritisch het perspectief van anderen mee te nemen.

Deze houding geldt voor onze partners in DAC Landen, maar zeker ook voor onze partners in Nederland en België. Die constructieve, open en kritische houding en bereidheid tot verandering is een houding van wereldburgers. Hoe mooi is het als we samen, via onze netwerken van achterban, lokale media of politiek die verantwoordelijkheid en politieke wil verbreden en verdiepen. Juist hier in Nederland en België. Zodat steeds meer mensen wereldburgers zijn en ook hier lokaal bijdragen aan de complexe problemen wereldwijd. Ook daarom bieden we deze cursus aan.

Doe mee aan deze training!

Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven vind je hier. De training is op 5 oktober.