Meer weten over samenwerken met Wilde Ganzen? Bij ons ontmoet je veel actieve wereldburgers zoals jij. Mensen uit verschillende landen en culturen die allemaal geloven in vooruitgang. Ze zetten zich actief in voor gelijkwaardigheid en minder armoede. Je zult direct merken hoeveel energie dat geeft. Maar dat niet alleen.

Wilde Ganzen helpt met:

Al meer dan 67 jaar helpen wij stichtingen in binnen- en buitenland het verschil te maken. Dat doen we door drie pijlers centraal te zetten in ons werk.

Financiële steun

Als je samenwerkt met Wilde Ganzen vermeerderen we iedere euro die je ophaalt voor je project. Dus wanneer jij €100 euro werft, doen wij hier €50 bovenop. Wij nemen dus één derde van jouw projectbedrag voor onze rekening.

Kennis en advies

Onze projectadviseurs onderzoeken samen met jou en je partner hoe het project zo waardevol mogelijk kan worden versterkt. Je profiteert hierbij van onze meer dan 60 jaar ervaring met het ondersteunen van projecten.

Netwerk en training

We openen ons wereldwijde netwerk voor jou en je partner! We verbinden nieuwe en oude organisaties om goede voorbeelden te delen en om van elkaar te leren. Ook bieden we trainingen aan o.a. op het gebied van fondsenwerving.

Impact en duurzame resultaten

Samenwerken met Wilde Ganzen vergroot de impact van jouw stichting en het werk van jouw partner. Wij ondersteunen Nederlandse en Belgische stichtingen die initiatieven in het zuiden willen versterken. De groeiende beweging van lokale initiatieven die armoede van onderop doorbreken en waarin belanghebbenden op alle niveaus samenwerken. Docenten, artsen, verplegers, sociaal werkers of bouwvakkers. De organisaties van waaruit ze werken. De lokale overheid. En natuurlijk de mensen zelf die opkomen voor een menswaardig leven dat door armoede niet bestaat.

Juist wanneer we allemaal samenwerken ontstaan duurzame resultaten.

POI en LPO

In het werk van Wilde Ganzen komen de termen Particulier Ontwikkelingsinitiatief (POI) en Lokale Partner Organisatie (LPO) vaak terug. We gebruiken de afkorting POI wanneer we het hebben over Nederlandse stichtingen. De LPO’s zijn de aanpakkers in het buitenland: zij initiëren het project en voeren deze uit. Beide organisaties hebben een belangrijke rol en werken op een gelijkwaardige manier samen.
Ylva Dantuma 2

Ylva Dantuma

Projectadviseur bij Wilde Ganzen

Wilde Ganzen gelooft sterk in lokaal eigenaarschap en verandering vanuit de gemeenschap zelf. Stichtingen die met een lokale organisatie samenwerken zitten bij ons dan ook helemaal goed. In deze video legt projectadviseur Ylva Dantuma uit waarom wij lokaal eigenaarschap zo belangrijk vinden.

 

Zo werken wijWij geloven in lokaal eigenaarschap

Dat leidt namelijk tot blijvende, actieve betrokkenheid van de gemeenschap en jouw partner. Als je met ons wilt samenwerken moet je dus een lokale partner hebben in het land waar je actief bent. Wij zien de rol van jou (POI) als versterker van jouw partnerstichting (LPO). Dat kan op allerlei manieren: meedenken, luisteren, delen van kennis en ervaring, coachen, organiseren en vriendschappen bouwen. En heel belangrijk: hier de verhalen vertellen en fondsen werven.

Op deze manier gelijkwaardig samenwerken is bijzonder verrijkend. Je leert veel van je zuidelijke partners en zij van jou. Je maakt elkaar beter met je kennis en ervaring. Past deze manier van werken ook bij  jou en jouw stichting? Dan ondersteunt Wilde Ganzen dat graag. Met onze 60 jaar ervaring in armoedebestrijding kunnen we je helpen en ondersteunen op alle gebieden. Ook financieel, met een bijdrage, en door te helpen in Nederland fondsen te werven.

Mijn Wilde Ganzen

Wanneer je een projectaanvraag hebt ingediend kun je de status hiervan volgen via Mijn Wilde Ganzen. Dit is een online platform waar je ook je organisatiegegevens en projectdetails kunt terugvinden. Let op: je kunt alleen een Mijn Wilde Ganzen account aanvragen wanneer je in ons administratiesysteem staat, bijvoorbeeld als je een projectidee hebt ingediend of al eerder met Wilde Ganzen hebt samengewerkt.

Direct een projectidee indienen

Shift the Power

Shift the power is de naam van een breed gedragen ontwikkeling in de wereld van armoedebestrijding. Letterlijk vertaald betekent het: verschuif de macht (of de kracht). Van noord naar zuid. Van westerse NGO’s en stichtingen naar lokale gemeenschappen. Maar ook van mannen naar vrouwen. Een cruciale verandering: niet de partijen die op een dag weer vertrekken, maar de mensen die blijven zijn eigenaar. Als eigenaar voel en neem je echt en blijvend verantwoordelijkheid. Shift the power is de sleutel tot succesvolle en echt duurzame initiatieven.