Veel gestelde vragen #gelukt

Bekijk hier de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

 • Wat is de werkwijze van Wilde Ganzen?

  #

  Wilde Ganzen steunt projecten van bevlogen Nederlanders – de zogenaamde Particuliere Initiatieven (PI) – door in eigen land fondsen werven. Zo’n PI werkt samen met een projecteigenaar (PE), een lokale organisatie in het ontwikkelingsland zelf. Zij komen vaak met het idee en controleren of het project ter plaatse goed wordt uitgevoerd. Als een project door Wilde Ganzen wordt goedgekeurd, vermeerderen we het opgehaalde bedrag met 50%. Elke euro is dan €1,50 waard. Wilde Ganzen steunt zo’n 250 projecten per jaar. Een overzicht van een deel van de projecten die Wilde Ganzen steunt, vind je hier. Ook hebben we de programma’s Change the Game en Frame, Voice, Report! Wilde Ganzen is actief met andere organisaties in het Better Care Network.

 • In welke ontwikkelingslanden geeft Wilde Ganzen steun?

  #

  Wilde Ganzen geeft alleen steun in de zogenaamde DAC-landen. Een volledig overzicht van alle landen kun je hier vinden.

 • Hoe komt Wilde Ganzen aan haar naam?

  #

  De Deense theoloog-filosoof Søren Kierkegaard beschreef ooit een wilde gans die een koppel tamme ganzen opnieuw leert vliegen. De tamme ganzen zijn het verleerd en moeten oppassen voor de verleiding en het gevaar om gezapig te worden. Wilde ganzen steken juist hun nek uit en nemen initiatief. Ze werken daarbij hecht samen, want met vereende krachten kunnen ze grote uitdagingen aan. Daarom vliegen ze in V-formatie. Dat beeld stond onze naamgevers destijds voor ogen.

Donaties en projecten

 • Ik wil donateur worden. Is dit makkelijk te regelen?

  #

  Ja, dat kan hier. Wil je liever persoonlijk geholpen worden door een medewerker of heb je vragen over jouw donatie, bel dan 035-6256104. Wij helpen je graag verder.

 • Kom ik in aanmerking om zelf een project te starten en hoe dien ik dat vervolgens in?

  #

  Als je wilt weten of je project in aanmerking komt, kun je gebruik maken van de Quickscan op onze website. Hoe je vervolgens een project indient, lees je op deze pagina. Je kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen via 035-6251030 of mailen naar servicedesk@wildeganzen.nl.

Campagne #gelukt

 • Waarom gebruiken jullie in de animaties van de #Gelukt-campagne fictieve projecten?

  #

  Wilde Ganzen verbetert het leven van mensen in armoede. De #Gelukt-animaties zijn exemplarisch voor onze projecten. Hierin maakt Wilde Ganzen samen met mensen in ontwikkelingslanden en betrokken Nederlanders met kleine projecten een groot verschil in iemands leven. De animaties staan model voor alle projecten die we steunen op het gebied van gezondheid, onderwijs, voedselzekerheid, water & sanitatie en zorg & welzijn. Bekijk hier de daadwerkelijke projecten die #Gelukt zijn.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.