Geef geluk

In moeilijk te bereiken deltagebieden in Bangladesh leven op dit moment duizenden kinderen én volwassenen met een beperking die niet gezien of gehoord worden.

Doneren

Geef geluk, het is onbetaalbaar

Nog maar een paar jaar geleden kon de 13-jarige Towhid uit Bangladesh niet lopen en praten. Hij had geen vriendjes om mee te spelen en ging niet naar school. Vanwege zijn beperking werd hij verwaarloosd en zag niemand wat hij allemaal wél kon. 

Towhid heeft cerebrale parese waardoor hij geen goede controle over zijn spieren heeft. Doordat hij op een eiland woont had geen toegang tot de juiste zorg en zijn ouders schaamden zich voor hem.

Steun Wilde Ganzen

Ja, ik steun mensen met een beperking in Bangladesh

In moeilijk te bereiken deltagebieden in Bangladesh leven op dit moment duizenden kinderen én volwassenen met een beperking die niet gezien of gehoord worden. Daarom steunt Wilde Ganzen de organisatie Friendship, de enige organisatie in deze regio die actief op zoek naar ze gaat en concrete hulp biedt. 

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Uw gegevens

Wanneer u hier uw telefoonnummer achterlaat kunnen we telefonisch contact met u opnemen over onze projecten en hoe u verder kunt bijdragen.

Maak kennis met Towhid

Wat jouw steun betekent

Met jouw steun kunnen we dit project fors uitbreiden, zodat straks 4.000 mensen met een beperking dezelfde kansen krijgen als Towhid. Hij gaat sinds een jaar naar school en loopt de weg er naartoe helemaal zelfstandig, mét een grote glimlach op zijn gezicht. Dat geluk wensen wij nog zoveel meer mensen toe. Jij toch ook?

Wat is er nodig?

 • Opleiden van hulpverleners
 • Organiseren van bijeenkomsten en trainingen
 • Opzetten van hulpgroepen voor mensen met een beperking
 • Organiseren van screenings en zorgverlening
 • Aanspreken van de overheid op hun verantwoordelijkheid

Dit gaat zorgen voor:

 • Deskundige hulpverleners
 • Bewustwording en minder vooroordelen
 • Mensen met een beperking die hun eigen kracht ontdekken
 • Betere zorgverlening en hulpmiddelen voor 40.000 kinderen en volwassenen
 • Financiële hulp van de overheid en beter beleid

 

Vragen en antwoorden

Veel mensen met een beperking in Bangladesh krijgen nu geen hulp of niet genoeg hulp. Ze zitten thuis en zijn vaak onzichtbaar voor de omgeving. Door ze op te sporen, medische hulp te bieden en hulpmiddelen te geven, kunnen ze veel meer uit het leven halen. Door voorlichting te geven aan de gemeenschap, komt er meer begrip voor mensen met een beperking en worden ze minder gediscrimineerd. En door de overheid aan te spreken op hun verantwoordelijkheid, komt er ook op de lange termijn meer ondersteuning voor mensen met een beperking, thuis, op de werkvloer en op school.  

 • Opleiden van hulpverleners  
 • Organiseren van bijeenkomsten en trainingen  
 • Opzetten van hulpgroepen voor mensen met een beperking  
 • Organiseren van screenings en zorgverlening  
 • Aanspreken van de overheid op hun verantwoordelijkheid  

In het noorden van Bangladesh, in de omgeving van Kurigram en Gaibandha. En dan met name in het deltagebied van de Brahmaputra. Dit is een zeer geïsoleerd gebied, waar nauwelijks hulpverleners komen.  

Het doel is om uiteindelijk 4.000 mensen met een beperking te helpen. Maar daarnaast is het bereik veel groter, doordat ook families, scholen, hulpverleners en ambtenaren betrokken worden. 

Dit project wordt uitgevoerd door Friendship, een grote hulpverleningsorganisatie in Bangladesh. Het is een professionele organisatie met veel ervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking. Vanuit Nederland wordt de organisatie ondersteund door Friendship Netherlands 

Normaal loopt een project dat Wilde Ganzen steunt 1 jaar. Maar in dit geval is het een kwestie van een lange adem. In een land waar mensen met een beperking én hun ouders scheef aan worden gekeken, verander je niet zomaar de cultuur. Ook lukt het niet om in 1 jaar alle 4.000 mensen met een beperking de juiste hulp te bieden. Daarom steunt Wilde Ganzen dit project drie jaar lang.