Iedere vrouw een veilige bevalling

Vrouwen die op de vloer moeten bevallen. Moeders die onnodig hun kind verliezen of zélf komen te overlijden... In het Brufut Health Centre in Gambia moet de kraamzorg dringend worden aangepakt.

Doneren

Iedere vrouw verdient een veilige bevalling

Vrouwen die op de vloer moeten bevallen. Pasgeboren baby’s die geen zuurstof krijgen. Moeders die onnodig hun kind verliezen of zélf komen te overlijden… In het Brufut Health Centre in Gambia moet de kraamzorg dringend worden aangepakt.

In het Brufut Health Centre sterven moeders en kinderen doordat er geen operatiekamer is. De hygiëne is er onvoldoende en privacy is er nauwelijks.

Jij kunt deze kraamkliniek helpen! De Gambiaanse organisatie CASA Gambia heeft samen met de Nederlandse stichting Brufut Vooruit een prachtig plan gemaakt voor nieuwbouw en renovatie van de bestaande kraamkliniek. Zo komt er een operatiekamer, waar vrouwen spoedeisende hulp krijgen. Zo voorkomen we dat moeder en kind onnodig sterven in een auto, onderweg naar een ander ziekenhuis.

Steun Wilde Ganzen

Ja, ik steun de bouw van een kraamkliniek

In Gambia sterven moeders en baby’s onnodig door een gebrek aan operatiekamers, dokters en een goede hygiëne. Daarom steunt Wilde Ganzen de bouw van een kraamkliniek in het Brufut Health Center. In de kliniek komt een operatiekamer, waar vrouwen spoedeisende hulp krijgen. Ook wordt het aantal bevallingsruimtes uitgebreid. Met jouw bijdrage kan het sterftecijfer in de regio worden teruggedrongen. Doneer nu!

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Je gegevens

Wanneer je hier je telefoonnummer achterlaat kunnen we telefonisch contact met je opnemen over onze projecten en hoe je verder kunt bijdragen.

Bekijk de video

Wat jouw steun betekent

Met de uitbreiding van het aantal bevallingsruimtes, extra operatie-, en verloskamers én extra bedden kunnen we moeder- en kindersterfte verminderen. Met een kleine bijdrage red jij al een aantal levens. Doneer nu!

Wat is er nodig?

  • Uitbreiding aantal bevallingsruimtes
  • Bouw van een operatiekamer

Dit gaat zorgen voor:

  • Veilige en hygiënische opvang van zwangere vrouwen
  • Levensreddende operaties
  • Meer privacy voor moeders, grotere betrokkenheid van vaders en meer medische kennis

 

Vragen en antwoorden

Op dit moment worden bevallingen uitgevoerd in één kamer waar 2 bedden staan, gescheiden door een gordijn. De materialen zijn roestig, voldoende medische kennis is er niet. Het sterftecijfer onder moeder en kind is hoog.

De kwaliteit van de gezondheidszorg in de regio Brufut verhogen, waardoor de moeder en kindersterfte aantoonbaar wordt verlaagd.

Uitbreiding van het aantal bevallingsruimtes, een splitsing van de prenatale afdeling met de postnatale afdeling, realisatie van onderzoeksruimtes, een cleaning room en een reanimatieruimte. Ook wordt er een kleine operatiekamer voor gynaecologische ingrepen gerealiseerd.

Dit project speelt zich af in de omgeving Brufut (Gambia).

In het werkgebied van Buffet Health Center wonen momenteel ongeveer 65.000 mensen. Jaarlijks zijn er ongeveer 1200 bevallingen in BHC.

Meer specialistische kennis, waardoor een hogere kwaliteit van zorg zal gerealiseerd zal worden. De Nederlandse partner en lokale partner zullen daarnaast verder gaan met werven voor inrichting van de ruimtes met bedden en medische apparatuur. Daarnaast zullen ze trainingen organiseren om de kennis
hoog te houden.