Leerling Cambodja

Geef jongeren toegang tot modern onderwijs

Doorbreek de cirkel van armoede in Cambodja

Doneren

Doorbreek de cirkel van armoede in Cambodja

De gevolgen van het verwoestende beleid van de Rode Khmer Rouge in de jaren 70, zijn in Cambodja nog steeds voelbaar. Leraren, studenten en intellectuelen werden vervolgd en vermoord. Het kost de overheid daardoor de grootste moeite om de schoolvoorzieningen te verbeteren. Er is een gebrek aan goed getrainde leraren en ook de faciliteiten zijn vaak onvoldoende.

Veel ouders in Cambodja zien niet het nut nog steeds niet in van onderwijs, omdat ze zelf laagopgeleid zijn. De jongeren treden daarom vaak in hun voetsporen en moeten de rest van hun leven hard werken voor een klein inkomen. Om deze cirkel van armoede te doorbreken, is investeren in kwalitatief goed onderwijs hard nodig in Cambodja.

Weinig kans op goede banen

Doordat veel jongeren geen goed onderwijs krijgen, maken ze na hun studie weinig kans op de arbeidsmarkt. Ze kunnen kiezen

  • Slecht betaald werk in een fabriek in hun eigen provincie;
  • Emigreren naar het buitenland, waar ze vaak onder slechte omstandigheden moeten werken.

Modern onderwijs

De Nederlandse Rikkert Beerekamp van Investment for life en de lokale Sirivuth wilden dit veranderen. Ze hebben daarom de krachten gebundeld. Zij benaderen middelbare scholen op het platteland voor het opzetten van ICT-lessen en sociale vaardigheden. Dit is de eerste keer dat leraren en leerlingen computers gebruiken en de resultaten zijn verbluffend. Niet alleen de vaardigheden maar ook hun levensambities veranderen totaal. Door goed onderwijs de krijgt nieuwe generatie Cambodjanen de kans om een beter leven op te bouwen.

Geef jij jongeren in Cambodja de kans op een betere toekomst?

 

Steun Wilde Ganzen

Ja, ik steun beter onderwijs

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Je gegevens

Wanneer je hier je telefoonnummer achterlaat kunnen we telefonisch contact met je opnemen over onze projecten en hoe je verder kunt bijdragen.

Bekijk de video

Student in Cambodja

Wat jouw steun betekent

Met jouw gift zorg je ervoor dat steeds meer de jongeren de kans krijgen op goed en modern onderwijs. Voor hen en hun families betekent dit een betere toekomst. Elk bedrag is welkom!

Wat is er nodig?

  • Geven van ICT-trainingen aan docenten
  • Opzetten van een loopbaanadviescentrum
  • Aankoop van computers voor 4 middelbare scholen

Dit gaat zorgen voor:

  • Modern onderwijs
  • Stimuleren van jongeren om verder te studeren
  • Kans op betere banen en hogere inkomens

Vragen en antwoorden

Met dit project wordt steeds meer jongeren de kans geboden op goed en modern onderwijs. Dit biedt hen de kans op een betere baan. Zo kunnen deze jongeren én hun families uiteindelijk uit de cirkel van armoede ontsnappen.

Jongeren de kans geven op beter onderwijs en uiteindelijk een betere toekomst voor hen en hun families.

In totaal worden er 5 computerscholen opgezet in de plattelandsgebieden van Cambodja. Ook wordt er een loopbaanadviescentrum in de hoofdstad ingericht. Hier worden talentvolle studenten ondersteund in hun academische carrière en bij het vinden van een mooie baan.

Dit project speelt zich af in Cambodja. Met de focus op de plattelandsgebieden en de hoofdstad Phnom Penh.

Dit project wordt uitgevoerd door de Bethel Mission Organization.

Dit onderwijsproject van Sirivuth wordt vanuit Nederland gesteund door Rikkert Beerekamp met zijn stichting Investment for Life. Deze stichting investeert in digitaal talent door IT-opleidingen aan te bieden aan kansarme kinderen. Talentvolle kinderen krijgen extra les om professionele vaardigheden te leren, waarmee ze later hun families en lokale gemeenschap kunnen ondersteunen.

Jaarlijks kunnen we meer dan 1.000 jongeren in Cambodja een betere toekomst geven. In totaal is het doel om in een periode van 3 jaar 2.500 middelbare scholieren dit onderwijs te geven.

Het aankomende jaar willen we dit project uitbreiden naar 4 andere scholen én een loopbaan adviescentrum in de hoofdstad opzetten.