In het zuiden van India dreigt een belangrijke buurtschool te worden gesloten als er niet een muur om het terrein wordt gebouwd. Draag jij letterlijk een steentje bij, zodat 300 kinderen uit arme gezinnen ook volgend jaar zeker zijn van onderwijs?

Bekijk de video

Een klas met kinderen poseert voor hun schoolgebouw in India.

 

Ik help deze school

Zo is het begonnen…

De familie Pannaiah, bestaande uit vader John, zoon Raja en vrouw Josephine, wil niks liever dan kinderen zonder kansen een betere toekomst geven. Daarom is vader John 25 jaar geleden begonnen met onderwijs aan straatkinderen. Gewoon achter hun eigen huis, in een oude schuur. ’s Avonds werd de boel aan de kant schoven om plaats te maken voor dunne matjes, zodat weeskinderen en kinderen met een beperking konden blijven slapen.

Van kleine opvang naar grote school

Deze kleinschalige opvang groeide met steun van stichting Kindia en Wilde Ganzen uit tot een echte school met slaapzalen voor meisjes en jongens. Terwijl in de omgeving scholen sloten, kreeg deze school steeds meer leerlingen. Nu is het de belangrijkste school van het dorp en de omliggende buurt. Kinderen worden met bussen opgehaald en krijgen tijdens de middag een warme maaltijd.

Een ramp dreigt

Alleen is er nu een groot probleem. De overheid voerde dit jaar een nieuwe regel in: scholen moeten een muur om hun terrein bouwen. Doen ze dat niet, dan wordt het gebouw gesloten. Dit heeft alles te maken met veiligheid. Een muur biedt bescherming tegen mensen met kwade bedoelingen en het houdt wilde dieren tegen. Schooldirecteur Raja vindt zo’n muur dan ook een goed idee, maar het geld voor de bouw heeft hij niet. Ook niet voor nieuwe toiletten die dringend nodig zijn en voor een manier om regenwater op te vangen, zodat er altijd schoon drinkwater is, ook in de droge periodes.

Draag jij een steentje bij aan deze school die uit liefde voor kansarme kinderen is opgezet?

 

Ja, ik wil meehelpen

Wat jouw steun betekent

Met jouw donatie steunen we de fantastische mensen die deze school runnen. Samen kunnen we er voor zorgen dat de school blijft bestaan en voorkomen we dat 300 kinderen niet meer het onderwijs krijgen dat ze verdienen. Doe je mee? Elk bedrag is welkom!

Wat is er nodig?

  • Een muur rondom de school
  • Twee toiletgebouwen
  • Een regenwater opvangsysteem

Dit gaat zorgen voor:

  • Veilige plek voor 300 kinderen
  • Betere hygiëne
  • Schoon drinkwater in droge periodes

Zelf geld inzamelen voor dit project

Wil jij zelf iets organiseren om geld op te halen voor deze school in India? Maak dan in een paar stappen een persoonlijke online actiepagina aan. Deze pagina deel je met één klik per WhatsApp of e-mail met vrienden en familie. Zij kunnen daarmee direct doneren via Tikkie. Een prachtig en origineel cadeau dus!

Inzameling starten voor dit project

Annemieke van den Broek

Annemieke van den Broek

“Schooldirecteur Raja vertelde me jaren geleden dat er werd lesgegeven in een vervallen schuur zonder ramen. Raja en zijn vader hadden plannen voor uitbreiding, maar het ontbrak aan geld. Ze stonden op het punt om te stoppen.” Diep geraakt door de armoede in India besloot Annemieke na een rondreis om thuis stichting Kindia op te richten en Raja te steunen. Nu staat er een prachtige school. “Kinderen met een beperking die normaal thuisblijven, groeien hier samen op met de andere kinderen. Dat helpt enorm in hun ontwikkeling. Het maakt me blij te zien dat wij met onze kleine stichting zoveel kinderen kunnen steunen.”

Overheidsfunctionarissen zagen geen muur rondom de school tijdens een inspectiebezoek. Volgens de regels van de overheid moet er een omheining komen. Daarnaast zijn extra toiletten nodig, omdat de huidige toiletten voor meisjes en jongens niet voldoende zijn voor zo’n groot aantal leerlingen. De persoonlijke hygiëne voor alle 300 kinderen moet worden gegarandeerd. Ook moeten er extra opvangtanks gebouwd worden voor regenwater. Dit om de lange droge periodes te doorstaan en de moestuin op het terrein van de school een goede oogst te geven.

Sinds 2018 is het aantal studenten op St. Paul’s school gestegen van 50 naar 300 leerlingen. Scholen in de buurt werden gesloten. Op dit moment is het de enige school in de regio die geschikt is bevonden door de lokale overheid om kinderen uit de buurt te onderwijzen. Vaak gaat het om kinderen uit arme gezinnen. Gezinnen die nauwelijks genoeg geld hebben om van rond te komen.

De school staat in het dorp Nainar Palayam, in de regio Tamil Nadu in het zuiden van India.

Onze lokale projectpartner is Jesus Educational Trust (JET). Sinds 1997 werken zij met kinderen met een beperking en lobbyen ze bij de overheid voor gelijkwaardige behandeling van mensen met een handicap en voor hun recht op deelname aan het maatschappelijk leven. De organisatie werkt vanuit een christelijke levensovertuiging, maar kinderen van alle geloven zijn welkom en iedereen wordt gerespecteerd.

Stichting Kindia zet zich in voor een betere toekomst van straatkinderen en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap in India.

Het totale project kost 94.013,94 euro. Tweederde van bedrag wordt door stichting Kindia ingezameld. Wilde Ganzen financiert de rest.

Er gaan rond de 300 kinderen naar deze school. Daarnaast zijn er leraren en wordt de school geleid door het echtpaar Raja en Josephine. De kinderen komen niet alleen uit het dorp zelf, maar ook uit omliggende gebieden en worden met de schoolbus opgehaald en weer thuisgebracht. Op school krijgen ze les en een maaltijd. Zo vervult de school een belangrijke rol in het leven van kinderen nu en in de toekomst.

De bouw kan snel beginnen. Begin 2023 is alles klaar en zullen we ook op onze website de resultaten laten zien.