Het Particulier Initiatief van 2015

Wilde Ganzen heeft veel succesvolle Particuliere Initiatieven geholpen en ondersteund met kennis, een netwerk en geld. De afgelopen weken heb je kunnen stemmen op het Particulier Initiatief van het Jaar. De winnaar ontvangt €10.000,-. Het bedrag wordt besteed aan bestaande of nieuwe projecten van de winnende stichting. Zo krijgen nog meer mensen kans op een hoopvolle toekomst. Lees hier meer over de werkwijze van Wilde Ganzen

Lees hier ons nieuwsbericht waarmee wij de winnaar bekend hebben gemaakt.

 

Wat krijgt de winnaar?

De vijf Particuliere Initiatieven met de meeste stemmen zijn inhoudelijk beoordeeld door een professionele jury. De jury heeft vervolgens de winnaar gekozen die de prijs van € 10.000,- ontvangt. Daarnaast komen de overige vier Particuliere Initiatieven uit de top 5 met hun project in ons Magazine van maart 2016.

Waar de jury op beoordeeld heeft

De vijf Particuliere Initiatieven met de meeste stemmen zijn op vrijdag 8 januari inhoudelijk beoordeeld door een professionele jury.  De jury keek hoe de projecten scoren op een aantal belangrijke criteria. Op basis daarvan heeft de jury de definitieve winnaar gekozen.

De criteria:

  1. Hoe is de duurzaamheid van het project gegarandeerd (in hoeverre kan het project verder zonder hulp van buitenaf)?
  2. Wat is er gedaan aan capaciteitsopbouw van de lokale partner en hoe is het eigenaarschap van het project georganiseerd?
  3. In welke mate is het project financieel (on)afhankelijk van hulp van buitenaf?
  4. Hoe is het project verankerd binnen de lokale gemeenschap?
  5. In welke mate wordt er samengewerkt met de lokale overheid?
  6. Hoe heeft het Particulier Initiatief in Nederland gecommuniceerd over het project (beeldvorming) en welke successen zijn hiermee behaald (bv een plaatsing in een krant, een mooie advertentie, een creatief evenement, goede fondsenwervende actie)

De jury bestaat uit: Sara Kinsbergen (Onderzoeker Particuliere Initiatieven Radboud Universiteit Nijmegen), Siri Lijfering (Voorzitter IDleaks), Evelien Bosch (presentatrice en programmamaakster), Robert Wiggers (Manager Programma’s en Beleidsvoering Wilde Ganzen).

Klein project. Groot verschil.

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Door middel van een financiële bijdrage, kennis en expertise stimuleren wij projecten en sociale ondernemingen die voortkomen uit gezamenlijk initiatief van bevlogen Nederlanders en mensen die in armoede leven. De projecten en ondernemingen zijn kleinschalig en leveren zichtbare resultaten op. Ook versterken we de kracht van mensen die in arme omstandigheden leven om in eigen land fondsen en middelen te mobiliseren. Voor een directe én een structurele verbetering van hun situatie en een kansrijke toekomst. Lees hier meer over Wilde Ganzen