Opleiding Gezondheidszorg

Kenia Gezondheid
Stichting Stichting OntwikkelingsSamenwerking De Ronde Venen
Contactpersoon Marije Harmsen, De Hoef
Lokale partner North Coast Medical Training College

Uniek aan dit project

North Coast Medical Training Collega is gestart door een Nederlandse arts die na een aantal jaar werken in het medische onderwijs in Kenia besefte: dit kan beter, dit móet beter. Ze besloot met een paar Keniase collega’s tot een grote stap: zelf een school beginnen waarin studenten worden opgeleid tot volwaardige gezondheidswerkers. Ze kochten grond in Kilifi, een gebied in Kenia waar gezondheidszorg nauwelijks voorhanden is én grote behoefte is aan onderwijs en werkgelegenheid. Na drie jaar van voorbereiding startte in september 2012 de eerste opleiding klinische geneeskunde met met negentien studenten. Inmiddels zijn dat er bijna 250 en naast de opleiding gezondheidszorg, biedt de school nu ook verpleeg- en verloskunde en voedingsleer. De eerste 19 studenten studeren in maart af. De school zorgt tegelijkertijd voor betere gezondheidszorg en werkgelegenheid in het gebied.

De start

Onze stichting (Ontwikkelingssamenwerking De Ronde Venen) gelooft in duurzame projecten. De huidige vluchtelingencrisis toont maar weer eens aan dat duurzame verbetering nodig is om mensen in eigen land kansen te geven. Dit is precies wat deze school doet: het biedt jongeren de kans op een goede opleiding, het zorgt voor laagdrempelige gezondheidszorg waar dit gebied enorme behoefte aan heeft, én het zorgt tegelijkertijd voor werkgelegenheid.

Het resultaat

Het project dat Stichting Ontwikkelingssamenwerking, met behulp van Wilde Ganzen, heeft gerealiseerd is de bouw en inrichting van een klaslokaal. Met de groei van het aantal studenten, zat de school te springen om extra ruimte om les te kunnen geven.

STEM OP DIT PROJECT
897

Wie wordt het Particulier Initiatief van 2015?

Wilde Ganzen heeft veel succesvolle Particuliere Initiatieven geholpen en ondersteund met kennis, een netwerk en geld. Stem nu op één van deze Particuliere Initiatieven. De winnaar ontvangt 10.000,-. Dit bedrag wordt besteed aan bestaande of nieuwe projecten van de stichting. Zo krijgen nog meer mensen kans op een hoopvolle toekomst.