Rainbow Daycare Centre

Zuid-Afrika Onderwijs
Stichting Victory4All
Contactpersoon Heleen de Hoop, Groot Ammers
Lokale partner Victory4All projects South-Africa

Uniek aan dit project

Victory4All heeft diverse projecten ( Scholen, gezinsvervangende tehuizen e.d. ) Maar, het allermooiste project is ons Rainbow Daycare Centre.

Op dit project komende dagelijks zo’n 120 kinderen met een beperking. Het zijn b.v. kinderen met autisme, kinderen met een alcohol syndroom, kinderen met een lichamelijke beperking of kinderen die compleet spastisch zijn en 100% geholpen moeten worden. Voor deze kinderen is in Zuid-Afrika geen aandacht. Ze zijn als het ware afgeschreven door de maatschappij. Wij geven deze zeer mooie kinderen een schitterende tijd op het Rainbow centre. Vooral de liefdevolle aandacht die ze van alle medewerkers ontvangen maakt dat de kinderen met een lach binnenkomen. Ze weten dat we met z’n allen ons best doen om ze als het ware de hemel op aarde te laten ervaren! Alleen daarom al zal ons project het project van het jaar worden!!

De start

Gedurende de eerste jaren in Zuid-Afrika hebben we gemerkt dat de aandacht en zorg voor deze speciale kinderen nagenoeg nihil is. We zijn in 2006 begonnen met de dagopvang van een paar kinderen. Onze motivatie was toen en nu nog om deze kinderen gewoon kind te laten zijn. Gewoon elke dag genieten is voor ‘normale’ kinderen al moeilijk in een land zoals Zuid-Afrika. Voor kinderen met een lichamelijk en/of geestelijke beperking is dat genieten al helemaal ondenkbaar.

Daar moest dus snel verandering in komen dachten we. Zo gezegd, zo gedaan…….De start was klein maar het behaalde resultaat vandaag de dag is niet te beschrijven!!

Het resultaat

We zijn in 2006 begonnen met de dagopvang van een paar kinderen. We hadden (uiteraard) geen eigen ruimte maar konden gelukkig gebruik maken van een oud houten gebouwtje. Gedurende de daarop volgende jaren zijn we (met behulp van de Wilde Ganzen) in staat geweest om fondsen te werven en zodoende hebben we nu verschillende schitterende gebouwen waarin we de kinderen kunnen opvangen/helpen!
Er komen nu dagelijks zo’n 120 kinderen en er zijn ook al verschillende kinderen die d.m.v. ons speciale onderwijs een baan gevonden hebben. Het is schitterend mooi om te zien en ervaren dat de aangeboden hulp echt prachtige vruchten voortbrengt. Het is ook heel fin om de prachtige verhalen en getuigenissen van de ouders te mogen horen. Kinderen veranderen en voelen zich waardevol en geliefd!!!

STEM OP DIT PROJECT
2077

Wie wordt het Particulier Initiatief van 2015?

Wilde Ganzen heeft veel succesvolle Particuliere Initiatieven geholpen en ondersteund met kennis, een netwerk en geld. Stem nu op één van deze Particuliere Initiatieven. De winnaar ontvangt 10.000,-. Dit bedrag wordt besteed aan bestaande of nieuwe projecten van de stichting. Zo krijgen nog meer mensen kans op een hoopvolle toekomst.