Samen de handen ineen coverOp 24 juni gaat Wilde Ganzen in gesprek met Roel en Marianne van Stichting Harambee Holland over hun werkwijze in Kenia. Tijdens hun 20 jaar ervaring met kleinschalige ontwikkelingssamenwerking is er veel geleerd.

Ook Wilde Ganzen leert veel van haar partners en is benieuwd hoe Stichting Harambee Holland tot haar werkwijze is gekomen samen met haar Keniaanse partners. We gaan in gesprek over lokaal eigenaarschap, wie is de eigenaar en waarom? Wat zien ze als ideale rol van zichzelf binnen hun samenwerking met Keniaanse en Nederlandse partners. Hoe transformeer je een proces dat niet gedragen wordt door de gemeenschap naar 2.000 betrokkenen, wat is hiervoor nodig? En waarom komt er geen project als er geen vraag is? Roel en Marianne schreven het allemaal op in hun boek; Samen de handen ineen en reflecteren graag op alle stappen die gezet zijn.

Samen gaan we ook het gesprek aan met de deelnemers aan dit webinar en vragen we de mening van een aantal belangrijke Keniaanse stakeholders. Want hoe kom je nou eigenlijk tot een goede samenwerking, rolverdeling en geslaagde projecten?

Terugkijken