Koeien in bruikleen kunnen 100 families helpen

In Cambodja leeft de meerderheid van de bevolking van landbouw. Maar het is niet makkelijk om daarvan rond te komen. Dit project wil koeien in bruikleen geven aan families, zodat zij een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen.

Een koe is een kostbaar bezit in Cambodja. Maar de meeste mensen kunnen geen vee betalen. Daarom is er een systeem bedacht: de koebank.

arme gezinnen 8

Koe in bruikleen

De Nederlandse stichting Hopeful Children Center (HCC) en hun gelijknamige partner schakelden Wilde Ganzen in om dit project mogelijk te maken. Het idee is dat er aan 28¬†families een koe in bruikleen wordt gegeven. Die koe kan worden ingezet om het land mee om te ploegen en de mest om de grond mee te bevruchten. De taak van het lokale HCC is de koe vaccineren en te zorgen voor bevruchting. Het kalf mag de familie vervolgens houden, en die kan ook weer worden gebruikt of voor een goede prijs worden verkocht. Daarna gaat de koe naar een andere familie en zo wordt dit slimme proces herhaald. Uiteindelijk zullen zo’n 100 families hiervan profiteren.

Project in het kort

Gebaseerd op eerder succes

Het plan is om de geselecteerde gezinnen een training te geven – zoals HCC in eerdere projecten ook met succes heeft gedaan – zodat ze kunnen leren hoe ze het beste voor de koe kunnen zorgen en hoe ze het meest uit hun landbouw kunnen halen met hun nieuwe kalf. Op deze manier wordt de vicieuze cirkel van armoede doorbroken.

Help deze gezinnen uit hun arme omstandigheden te komen en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo help je mee aan een beter leven in Takeo.

Dit project is gefinancierd