Op woensdag 19 mei organiseren we voor Nederlandse Particuliere Ontwikkelingsinitiatieven en hun partner(s) in Oeganda een introductiewebinar voor de Change the Game Academy van Wilde Ganzen.

Tijdens de online bijeenkomst zal Sarah Pacutho van het Uganda National NGO Forum meer zal vertellen over de rol die de Change the Game Academy kan spelen en waar in Oeganda de kansen voor lokaal fondsen liggen.

Lokale fondsenwerving

Wilde Ganzen vindt het belangrijk dat lokale organisaties meer zeggenschap te geven over hun werk. Alleen als zij zelf hun prioriteiten kunnen bepalen, kunnen duurzame Resultaten worden behaald. Wij zijn daarmee onderdeel van de wereldwijde #ShiftThePower-beweging en roepen andere ontwikkelingsorganisaties op verantwoordelijkheden over te dragen.

Een vrouw schrijft op een schoolbord tijdens een workshop.Via Change the Game Academy van Wilde Ganzen worden online en klassikale trainingen en coaching aangeboden aan organisaties in het buitenland om zelf fondsen te werven in eigen land en op te komen voor rechten waardoor ze een eigen project kunnen financieren en uitvoeren, waardoor zij minder afhankelijk worden van hulp uit rijke landen.

De volgende klassikale training in Oeganda staat gepland voor 21 t/m 25 juni 2021.

Tip: kijk ter voorbereiding alvast naar de gratis trainingsmodules Local Fundraising en Mobilising Support.

Deze meeting is wordt georganiseerd via Zoom en is op 19 mei om 10:00 live en gratis te volgen via deze link.