Nieuwe kansen voor kinderen uit sloppenwijk

Wie had dat gedacht? Dat een internationale maatschappelijke stage zou uitgroeien tot een crèche voor 65 kinderen! Het is het resultaat van de stagereis van de Nederlandse Eva en Fleur naar Port Elizabeth in Zuid-Afrika.

Projectfoto 2014326 ZuidAfrika cIn de sloppenwijk Motherwell ontmoetten de meisjes de Zuid-Afrikaanse meiden Tia en Louise van de lokale organisatie Family Restoration Services. Zij hadden de grote wens om een crèche te starten voor hulpbehoevende kinderen uit de wijk. Terug in Nederland verzonnen Eva en Fleur allerlei acties en wisten ze genoeg geld bij elkaar te krijgen via hun Stichting Thamsanqa. Daarmee konden Tia en Louise een huis kopen, verbouwen en inrichten. De crèche, genaamd Tinker Tots, werd in november 2015 geopend!

Leerachterstand

Tinker Tots is van groot belang voor de kinderen in Motherwell. Door de armoede in de wijk zijn mensen voornamelijk bezig met overleven. Er is nauwelijks aandacht voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Veel kinderen hebben al vóór zij naar de basisschool gaan een leerachterstand.

Project in het kort

  • Zuid-Afrika
  • Hiermee zijn 65 mensen geholpen
  • Kinderdagverblijf
  • Kwaliteitsonderwijs
  • Totaal kosten van dit project € 44.196,00
  • Project nr. 2014.326

Spelen, leren én gezond eten

Op de nieuwe crèche maken ze op een speelse manier kennis met taal, rekenen en kleuren. Ook krijgen ze dagelijks een voedzame maaltijd. Een goede voorbereiding op een betere toekomst.

Larissa Fourie, hoofd van Tinker Tots: ”Met liefde laten we deze kinderen leren, waardoor hun mogelijkheden zullen toenemen.”

Family Restoration Services in Zuid Afrika zorgde er met hulp van Stichting Thamsanqa en Wilde Ganzen voor dat 65 kinderen een leerzame kleutertijd hebben.

Dit project is succesvol gerealiseerd

Home