Computerles in nieuwe lokalen in Zimbabwe

Mugabe mag dan niet meer aan het roer staan, Zimbabwe kent nog steeds grote economische problemen. Toch lukt het de Durlstone Primary School om kinderen goed onderwijs te geven. Met hulp van Wilde Ganzen is de school gerenoveerd.

Projectfoto Zimbabwe 2016.710

Bijna 1.000 kinderen komen er naar de Durlstone school en het slagingspercentage is 82 procent, ongekend hoog voor Zimbabwe. Na vele uitbreidingen was er nog een gebouw dat dringend vernieuwd moest worden. De fundering van drie klaslokalen was er slecht aan toe. Wij hebben geld geworven voor renovatie, maar de onderwijsinspectie vond dat niet de beste optie en dus is er een nieuw gebouw neergezet. Een lokaal is speciaal voor kinderen met een beperking of met leerproblemen.

Digitaal onderwijs

Project in het kort

  • Zimbabwe
  • Hiermee zijn 1000 mensen geholpen
  • Kwaliteitsonderwijs
  • Totaal kosten van dit project € 49.541,78
  • Uitgezonden op 18/12/2016 13:50 NPO 2
  • Project nr. 2016.0710
We hebben ook een computerlokaal in kunnen richten. De meesters hebben les gekregen in digitaal onderwijs en geven hun kennis nu door aan de kinderen. Op het platteland van Zimbabwe hadden deze kinderen anders nooit geleerd hoe ze moet computers moeten werken. Extra belangrijk voor hun verdere ontwikkeling!

Alle uitgaven bleven binnen het budget. Iedereen die aan dit project heeft bijgedragen: bedankt voor je steun.

Een leraar krijgt computerles in Zimbabwe.
De leraren krijgen eerst computertraining.

Een klas met mensen die computerles krijgen.

Dit project is succesvol gerealiseerd

Home