Renovatie van een school voor kinderen in Kinshasa, Congo

In de hoofdstad van Congo ligt een wijk waar zestig procent van de kinderen niet naar school gaan! Dat zijn kinderen die nu op straat rondlopen en straks als ze volwassen zijn niet goed kunnen rekenen, de taal slecht beheersen en geen vak hebben geleerd. Hoe vinden ze een fatsoenlijke baan?

Project in het kort

In de wijk Mangengenge in de hoofdstad Kinshasa staat een school voor basis- en middelbaar onderwijs. Hier kunnen 500 arme kinderen naartoe. De school bestaat tien jaar en kan alleen maar bestaan dankzij financiƫle bijdragen van ouders. Soms krijgt het schoolbestuur wat geld van de kerk of van andere organisaties. Maar ja, de ouders hebben het zelf ook niet breed en kunnen niet altijd de acht euro per maand ophoesten voor het onderwijs van hun kind. Hierdoor is de financiƫle basis van de school niet stabiel en is er geen geld voor grote investeringen.

De school wil vernieuwen

Het lege schoolgebouw in KinshasaHet schoolgebouw is momenteel in slechte staat. De gebouwen zijn vervallen, er zijn geen goede toiletten en er is nauwelijks onderwijsmateriaal. Daar wil de school verandering in brengen. Ze hebben contact met de stichting Evangelische Kerk Rotterdam, die wil graag meehelpen.

Samen met jou willen we het gebouw renoveren, nieuwe toiletten bouwen en de lokalen inrichten met meubilair, schoolborden, computers en kopieerapparaten.

Stort vandaag nog je bijdrage, dan kunnen straks 500 kinderen weer goed onderwijs krijgen, zodat ze minder snel op straat belanden en kansen krijgen voor de toekomst.

Steun dit project

Home