School voor kinderen met een beperking in India

In het noordoosten van India ligt de staat Manipur. Voor kinderen met een beperking willen we hier een speciale school bouwen, waar ze fysiotherapie en les krijgen.

Project in het kort

Kinderen met een beperking krijgen in de staat Manipur in India helemaal geen hulp. Vaak wonen ze thuis bij in ouders in isolatie. Ze komen nauwelijks buiten, omdat de ouders ook niet weten wat ze moeten doen en zich vaak schamen.

Aandacht die ze verdienen

Hier moet verandering in komen, want ook deze kinderen en hun ouders verdienen aandacht en hulp. De Indiase organisatie CGC komt nu gelukkig voor ze op en wil met hulp van de Nederlandse stichting Innocent Smile en Wilde Ganzen een school voor bijzonder onderwijs starten in de plaats Noney. In deze plaats staat al een gezondheidscentrum, waar mee samengewerkt kan worden.

Een jongetje met een beperking kijkt in de camera in India.Het idee is om een Mytyl/Tyltylschool met dagverblijf te bouwen. De school krijgt een afdeling voor fysiotherapie en er worden straks trainingen gegeven. Dat worden cursussen om de kennis over kinderen met een beperking te vergroten en vaktrainingen voor de kinderen zelf om straks een eenvoudig beroep uit te kunnen oefenen.

Vergeten door de overheid

Er is op deze school plek voor 40 kinderen tot 18 jaar. Hun ouders zijn vaak nakomelingen van de oorspronkelijke bevolking van het gebied en zijn in het verleden telkens ‘vergeten’ door de overheid of opzettelijk genegeerd. De ouders wordt straks een maandelijkse bijdrage van 3,50 euro gevraagd. Een bedrag dat voor een groot deel al te veel is. Wie echt niet kan betalen hoeft geen bijdrage te leveren. Als de school goed loopt, heeft de overheid toegezegd over twee jaar de salarissen van de leraren te gaan betalen.

Zou jij een steentje bij willen dragen aan dit mooie en belangrijke project? Alleen zo krijgen deze kinderen met een beperking de hulp die ze verdienen.

Een vrouw met haar verstandelijk beperkte zoontje in India.

Steun dit project

Home