Voor dove en slechthorende kinderen is het een stuk moeilijker om hun leeftijdsgenootjes bij te benen. Goed onderwijs is belangrijk. Daarom vragen we je hulp bij groot onderhoud van drie dovenscholen in Malawi.

Kinderen met gehoorproblemen kunnen in Malawi moeilijk hulp krijgen. Op het platteland is er bijna niemand die gebarentaal spreekt. In het eigen gezin weten de ouders niet hoe ze met hun dove kind kunnen communiceren. Kinderen raken geĆÆsoleerd, lopen achter op school en hebben hun hele leven last van die slechte start.

Scholen takelen af

Gelukkig zijn er in Malawi dovenscholen. Drie van deze scholen willen we graag helpen. Deze scholen staan in het midden en zuiden van het land en zijn ooit opgezet door katholieke Nederlandse broeders. Deze zijn qua bemensing en financiƫn niet meer in de positie om de schoolgebouwen goed te onderhouden en het onderwijs adequaat te ondersteunen. Het onderwijs dat gegeven wordt is van groot belang, maar de gebouwen en voorzieningen zelf takelen af. Onderhoud is er al jaren nauwelijks gedaan, er is te weinig geld voor het eten van de schoolkinderen en voor naschoolse activiteiten. De problemen stapelen zich kortom op..

Renovatieplan

Samen met stichting Dovenzorg Malawi willen we helpen. Ook de katholieke kerk in de regio ziet in dat hulp nodig is. Daarom is er een groot renovatieplan opgezet. Het eerste en belangrijkste project is om ervoor te zorgen dat alle drie de scholen goed werkende waterpompen krijgen. Dat zorgt voor verbetering van de gezondheid van de kinderen en voor een flinke besparing op de energiekosten.

Pomp op zonne-energie

Help jij mee om dit voor elkaar te krijgen? Bij alle drie scholen is al een waterput, maar de elektriciteit is het probleem. Die valt vaak uit en is duur. Pompen werken daardoor niet, waardoor water een eind verderop gehaald moet worden en niet altijd schoon is. Jouw donatie investeren we in de aanschaf van pompen die werken op zonne-energie. Bij een school leggen we ook een watertank aan. Elke school heeft tussen de 180 en 200 leerlingen. Steun jij deze kinderen? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over.

Project in het kort