Het enige ziekenhuis in de stad Jowhaar in Somalië kan de drukte niet meer aan. Daarom willen we een nieuwe kliniek bouwen die jaarlijks duizenden mensen kan helpen.

In Jowhaar wonen duizenden mensen. En er is maar één ziekenhuis. Dat is natuurlijk veel te weinig. Jaarlijks melden zich ongeveer 50.000 mensen bij dit ziekenhuis voor zorg, terwijl maar minder dan de helft geholpen kan worden.

Iedereen begrijpt dat dit grote problemen oplevert. Jaarlijks sterven onnodig veel vrouwen tijdens of kort na de zwangerschap en mensen overlijden aan goed te behandelen ziekten zoals malaria en TBC.

Somaliërs in Nederland helpen hun geboorteland

Een groep Somalische immigranten in Nederland heeft een ngo opgericht om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede in hun geboorteland. Met Stichting KARDO en de Somalische hulporganisatie KARDO AID willen ze de inwoners van Jowhaar helpen door een nieuwe kliniek te bouwen.

Bouw van een tweede ziekenhuis

Door een oud schoolgebouw op te knappen en in te richten tot kliniek, krijgt de stad straks een tweede ziekenhuis. De overheid gaat de kliniek hierna overnemen en zorgt voor betaling van de salarissen van het zorgpersoneel.

Met jouw steun kunnen straks jaarlijks 10.000 mensen geholpen worden. Hiermee gaan we veel levens redden! Met het opzetten van vaccinatieprogramma’s voor kinderen kunnen in de toekomst heel wat onnodige gezondheidsrisico’s uitgebannen worden.

Help je mee? Maak vandaag nog een donatie aan ons over, dan zorgen wij dat KARDO AID snel aan de slag kan!

Project in het kort