In deze tijden van corona is water meer dan ooit nodig, ook in Afrika. 80% van alle mensen in Afrika heeft niet altijd veilig drinkwater. 35% van de waterhandpompen zijn defect. Er zijn te weinig waterputten maar met name in afgelegen gebieden is het duur om putten te boren Ook boeren hebben waterputten nodig om voedselproductie te verhogen.

Veel uitdagingen dus maar er zijn in veel gebieden ook oplossingen. Bijvoorbeeld door lokale productie in plaats van import kunnen de kosten van putten en pompen omlaag. Een voorbeeld is de Touwpomp waarvan er nu ruim 130.000 zijn in diverse landen. Andere opties zijn het handmatig putten boren, regen water opslag tanks, water infiltratie en huishoudwaterfilters.

Het zijn simpele technieken maar ervaring is “Simple is not easy”, Iemand met 30 jaar relevante ervaring is Henk Holtslag, die als adviseur betrokken is bij zogenaamde SMART centres die lokale mensen opleiden in technieken maar ook in business. In deze presentatie deelt Henk ervaringen op het gebied van het duurzamer maken van water projecten,  innovatieve technieken maar ook innovatieve methodes als Huishoud water zuivering, Family Based Management en Self supply.  Hij gaat graag met u in discussie over duurzaam drinkwater en water voor voedsel in Afrika.

Terugkijken