SYMPOSIUM

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Wilde Ganzen nodigt Wilde Ganzen u van harte uit voor ons symposium over

De wereldwijde impact van kleine ontwikkelingsprojecten

Overal in de wereld zetten Nederlanders en hun lokale partners zich met hart en ziel in voor kleinschalige projecten om mensen die in armoede leven vooruit te helpen. Wilde Ganzen ondersteunt deze organisaties. Dat doen we met onze kennis, ervaring en financiële steun. Met succes: vrijwel elk initiatief wordt binnen een jaar gerealiseerd en 8 van de 10 projecten bestaan na tien jaar nog steeds.

Welke ontwikkeling hebben deze kleine organisaties de afgelopen jaren doorgemaakt? Ontwikkelingsdeskundige Sara Kinsbergen van de Radboud Universiteit presenteert de eerste uitkomsten van haar nieuwe onderzoek naar deze Particuliere Initiatieven. De Radboud Universiteit doet al 10 jaar onderzoek naar dit fenomeen.

Met dit symposium zetten wij graag het belang van armoedebestrijding via kleine en lokale projecten op de kaart. We kijken uit naar uw komst!

Het symposium vindt plaats op woensdag 22 november 2017 in Kontakt der Kontinenten, Soesterberg.


Helaas,

wij hebben de maximale capaciteit bereikt. Derhalve zijn wij genoodzaakt het inschrijfformulier te sluiten. Wilt u op de reservelijst? Stuur dan een mail naar symposium@wildeganzen.nl

Programma

14:30 Ontvangst en expositie 60 jaar Wilde Ganzen
15:00 Opening Tineke Huizinga, directeur Wilde Ganzen
Presentatie onderzoek Sara Kinsbergen, verbonden aan de Radbouduniversiteit
Gesprek met deskundigen n.a.v. onderzoek
Lecture performance door Anoek Nuyens
Particuliere Initiatieven aan het woord
17:30 Netwerkborrel & expositie 60 jaar Wilde Ganzen

Sprekers

Tineke Huizinga

Tineke Huizinga is directeur van Wilde Ganzen. Zij is lang lid geweest van de Tweede Kamer, waarbij ze ontwikkelingssamenwerking in haar portefeuille had. Vervolgens was zij staatssecretaris op het Ministerie van Verkeer & Waterstaat en later minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het kabinet Balkenende IV. Daarna werd zij actief in diverse bestuurlijke functies bij maatschappelijke organisaties, zowel nationaal als internationaal.

Sara Kinsbergen

Sara Kinsbergen is onderzoeker aan de Radboud Universiteit, aan het departement Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Zij bestudeert sinds 2007 kleinschalige, vrijwillige ontwikkelingsorganisaties. In 2014 verscheen haar proefschrift: Behind the Pictures. Understanding Private Development Initiatives. Dit was het eerste grootschalige onderzoek naar deze alternatieve ontwikkelingsactor. Momenteel onderzoekt ze in een driejarig studie, getiteld The coming of age of Private Development Initiatives, hoe deze organisaties en hun ontwikkelingsprojecten zich door de tijd heen ontwikkelen.

Anoek Nuyens

Anoek Nuyens is theatermaker en schrijver. Zij is verbonden aan Frascati Theater, waar in 2015 haar soloperformance Hulp in première ging die nog steeds toert door binnen- en buitenland. Als freelance correspondent is ze verbonden aan De Correspondent. Ook werkt zij als adviseur bij de Raad voor Cultuur, werkt ze aan de nieuwe voorstelling Tenzij je een beter plan hebt en aan haar debuutroman.

 

 

 

 

Jacobine Geel

Jacobine Geel is voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland. Ook is ze voorzitter van de Nederlandse tak van Oikocredit, een organisatie die zich richt op het verlenen van microkredieten. Tevens is zij bekend van haar televisiewerk. Ze begon haar tv-carrière als presentator van Wilde Ganzen in 1999. Verder werkte ze bij de NCRV als presentator van programma’s als Schepper & Co, Jacobine en Debat op 1.

Locatie

Het symposium vindt plaats op woensdag 22 november 2017 in  
Kontakt der Kontinenten
Richelleweg 2
3769 AZ Soesterberg

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.