In het dorpje Mto wa Mbu, in Noord-Tanzania, is weinig werkgelegenheid. Ouders hebben daardoor niet genoeg geld om hun kinderen naar school te laten gaan. “Veel kinderen gaan daarom de straat op, om daar wat te verdienen voor hun familie”, vertelt Emiel Smit van Stichting Twiga. “Ze hebben niet de mogelijkheid om op te groeien als een kind en dat gaat ons aan het hart.”

Project in het kort

Bouwen en inrichten

“De uitgangspunten van Twiga sluiten goed aan bij hoe ik tegen ontwikkelingssamenwerking aan kijk: ‘niets is voor niets’ en ‘geen strijkstok’. Dat gaat ook in dit project weer op. Sarakasi ya Vijana,, onze lokale partner, nam jaren geleden het initiatief om speciaal voor deze kinderen een kleuterschool te starten. Ook hebben ze in hetzelfde gebouw een naschoolse opvang opgezet voor de kinderen die wél naar school gaan. Wij steunen deze opvang, want we geloven in hun aanpak. Maar het gebouw is onlangs afgekeurd door de overheid. Als daar niets aan wordt gedaan, moeten zij hun deuren sluiten en dat willen we natuurlijk voorkomen. Met Twiga willen bijdragen aan een nieuw gebouw, dat voldoet aan de veiligheids- en hygiëne eisen”, aldus Emiel.

Kwetsbare kleintjes

“Alleen als er een nieuw gebouw komt kunnen de kwetsbare kleintjes worden voorbereid op de basisschool en kunnen de basisschoolleerlingen extra ondersteuning krijgen bij hun schoolwerk. Zo blijven ze van de straat en hebben ze veel meer kansen in de toekomst. En dat is precies wat wij willen bereiken. ”

Vind je de toekomst van deze kinderen ook belangrijk? Kies dan voor dit project.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.