Na een jarenlange bezetting door de Tamil Tijgers wil Noord-Sri Lanka niets anders dan vooruit kijken. Ouders hopen op een betere toekomst voor hun kinderen. Onderwijs is daarvoor heel belangrijk. Daarom is de grote wens in Kaddaikadhu: een schoolgebouw.Foto project Sri Lanka p2015.268

De bewoners willen met hulp van de lokale organisatie HUDEC-Caritas en de Nederlandse stichting ACNS Projecthulp een bestaand gebouw opknappen. Daar kan dan basisonderwijs worden gegeven en bijlessen. Die laatste zijn nodig in dit land, omdat het standaard onderwijs niet afdoende is.

Project in het kort

Les onder palmbladeren

Na jarenlang in vluchtelingenkampen te hebben geleefd, willen de bewoners nu bouwen aan een nieuw leven. Om de kinderen toch iets te bieden, heeft de gemeenschap een plek ingericht als klaslokaal met een provisorisch afdakje van palmbladeren. Maar als het regent kunnen de lessen niet doorgaan. Ook is er geen lesmateriaal. Het is tijd voor een duurzaam gebouw.

Sterke basis leggen

Er is een bestaand pand in Kaddaikadhu, dat alleen nog hersteld en afgemaakt hoeft te worden. Het idee is om er een aula, toiletten en twee klasruimtes in te richten voor wiskunde, natuur- en scheikunde en Engels. Zo kunnen de kinderen een sterke basis leggen en hebben ze meer kans op vervolgonderwijs en een beroepsopleiding. “Deze kinderen hebben ook het recht om aan hun eigen toekomst te bouwen. Wij kunnen helpen om dat recht in te vullen, zodat zij een betere toekomst krijgen, waar ze zelf invloed op hebben ”, aldus Gerard. Wilde Ganzen maakt dit project graag mogelijk, help je mee?

Onderwijs is dé sleutel naar een kansrijke toekomst. Help jij mee om deze kinderen uit de oorlog te halen en te focussen op hun toekomst? Jouw steun betekent veel voor hen.

Klik hier om de uitzending van dit Project van de Week te bekijken.