Archief

 • Schoon drinkwater voor vier dorpen in Gambia

  Het is feest: na wekenlang hard werken, hebben de inwoners van vier dorpen in Gambia nu schoon drinkwater tot aan de voordeur. Project in het kort Gambia Hiermee zijn 857 mensen geholpen Waterpompen…

 • Schoon water voor scholen in Sri Lanka

  Sleuven graven en grond afvoeren. Geen dagelijkse kost voor de meisjes van de Poramadala school. Toch deden ze fanatiek mee aan de bouw van een waterput en sanitaire blokken bij hun school. Project in…

 • Schoon drinkwater en toiletten voor een heel dorp

  De bewoners van de dorpen Uyombo Maweni en Roka Maweni in Kenia lopen elke dag vijftien kilometer met jerrycans op hun hoofd om water te halen bij de dichtstbijzijnde waterput. Alle putten in de buurt liggen droog en de waterpompen zijn kapot.

 • Help deze Nigeriaanse kinderen met veilige en hygiënische toiletten

  Met schoon water en goede hygiëne kunnen we diarree, cholera en tyfus uit Amawbia verdrijven en zorgen dat de kindersterfte afneemt.

 • Waterpompen voor drie dorpen in Oeganda

  Zorg jij er voor dat drie dorpen in Oeganda toegang krijgen tot schoon drinkwater? Project in het kort Gambia Hiermee zijn 857 mensen geholpen Waterpompen Schoon water en sanitair Totaal…

 • Schoon drinkwater voor middelbare school in Gambia

  Meer dan 300 jongens en meisjes volgen middelbaar onderwijs op de St. Vincent de Paul Senior Secondary School in Brikama, Gambia. Ze hebben alleen geen schoon drinkwater… Project in het kort Gambia Hiermee zijn…

 • Elke dag kraanwater voor ziekenhuis in Haïti

  In een drukbezocht ziekenhuis in Haïti komt niet alle dagen water uit de kraan. Help je mee een waterreservoir aan te leggen?

 • 20 Waterpompen voor 2500 mensen in Malawi

  Vier miljoen mensen in Malawi hebben geen veilige waterbron in de buurt. Het SMART-centrum leidt lokale bedrijfjes op in het boren van putten en het produceren van touw pompen.

 • Geen botafwijkingen meer dankzij schoon drinkwater

  Het drinkwater in het dorp Kothuru in India is niet gezond. Dat komt doordat er veel te veel fluoride in het water zit. De bewoners van het dorp lopen daarom het risico op ernstige botafwijkingen. Een zuiveringsinstallatie is de oplossing!

 • Gezond water en voedsel voor bijna 2000 leerlingen in Haïti

  Voor het onderwijs op dit Haïti zijn onvoldoende middelen beschikbaar, waardoor veel scholen in slechte staat zijn en geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Waterreservoir en waterfilters zijn de oplossing.